Remanufactured iPhone oplossing voor haarscheurtjes?

Apple heeft vanaf productieweek 31 wat wijzigingen doorgevoerd waardoor het probleem met scheurtjes wellicht is opgelost. De knoppen en het simkaartslot zijn anders geplaatst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone scheurOp het forum van Apple wordt nog steeds flink gediscussieerd over die haarscheurtjes die bij de iPhones optreden. De scheurtjes lijken vooral op te treden bij iPhones die in week 30 zijn geproduceerd, maar ook in eerdere productieweken. Er lijkt een oplossing in zicht, hoewel die nog niet officieel door Apple is bevestigd: het gaat daarbij om ‘remanufactured iPhones’: iPhones die sinds week 31 op een andere manier geproduceerd zijn. Ze hebben een andere plaatsing van de knoppen en er is ook iets verbeterd aan het simkaartslot.

Wie de moeite neemt om de lange discussie op de forums van Apple door te lezen ontdekt dat een eerdere discussie over haarscheurtjes is verwijderd. Waarschijnlijk is er geen sprake van censuur, maar heeft Apple de discussies verwijderd omdat er tegen de regels in een poll was gestart. Gebruikers zeggen dat ze in de Apple Store zijn weggestuurd met de mededeling dat het maar een cosmetisch probleempje was, dat niet onder de garantie viel. Anderen kregen wel een nieuwe telefoon mee. Wat vreemd is, is dat medewerkers in verschillende Apple Stores zeiden dat ze ‘vaag’ iets over scheurklachten hadden gehoord, maar wel hetzelfde rijtje vragen aan de klanten opdreunden: Heb je een case gebruikt? Zo ja, welke? Waar draag je de iPhone meestal (broekzak, heup, etc)? En wanneer zag je de scheuren voor het eerst verschijnen?

Ben je benieuwd in welke week jouw iPhone geproduceerd is: kijk naar het derde en vierde vierde en vijfde getal in het serienummer.

Op ons forum wordt ook nog steeds gepraat over de scheuren: Witte iPhone 3G gevoelig voor haarscheurtjes in behuizing (inmiddels is wel duidelijk dat het probleem niet alleen beperkt is tot het witte model).
Discussie bij Apple: iPhone 3G – Cracks in Plastic Housing

Dank voor de tip, Dani!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2008, 23:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen behuizing, haarscheurtjes, hoesje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.