Jailbreak iOS 5 (un)tethered met redsn0w (jailbreak)

iOS 5 is voor de liefhebber nu al te jailbreaken. De jailbreak is untethered op de iPhone 3GS met de bootrom en tethered op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad.

iOS 5 jailbreakGebruikers die meteen willen updaten naar iOS 5, maar niet zonder jailbreak kunnen hebben geluk. Met redsn0w 0.9.9b4 kun je iOS 5.0 op dit moment al jailbreaken, hoewel je de jailbreaktool daarvoor voorlopig nog wel naar de iOS 5 Gold Master (GM) moet wijzen. De jailbreak van iOS 5 is op de korte termijn untethered op de iPhone 3GS met de oude bootrom en tethered op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad.


De jailbreak van iOS 5 die je nu uit kunt voeren is niet voor iedereen weggelegd: een tethered jailbreak houdt in dat je telkens als je jouw iDevice opnieuw wilt (of moet) opstarten je deze met de computer zal moeten verbinden. Pas als je de optie Just boot tethered in redsn0w hebt gebruikt zal je iDevice normaal op kunnen starten. Voor Windows-gebruikers kan het nog iets simpeler, als je redsn0w.exe hernoemt naar een bestandsnaam die de term boot bevat (zoals justboot.exe) dan zal de jailbreaktool automatisch in de Just boot tethered-modus worden opgestart.

Jailbreak voor de iPhone 4S op iOS 5Een universele untethered jailbreak voor iOS 5 zal vermoedelijk als eerste beschikbaar worden gemaakt door het Chronic Dev Team, die deze jailbreak tijdens MyGreatFest officieel aankondigden. Het is niet exact bekend wanneer deze jailbreak zal volgen, maar dat zal in ieder geval niet zijn voordat het team de tijd heeft gehad om deze geschikt te maken voor de iPhone 4S. Aangezien de jailbreak voor de iPhone 4S op iOS 5 gebaseerd zal zijn op userland-exploits die eenvoudig met een firmwareupdate te patchen zijn, is het voor gebruikers die een iPhone 4S willen jailbreaken aan te raden het toestel op korte termijn te bemachtigen.

Als je voor je connectiviteit afhankelijk bent van een softwarematige unlock via ultrasn0w raadt het iPhone Dev Team je aan om te wachten met het updaten naar iOS 5 totdat ze de unlock daar geschikt voor hebben kunnen maken. Val je in deze categorie gebruikers, dan moet je bovendien met behoud van je baseband updaten naar iOS 5 met behulp van de volgende versie van redsn0w of PwnageTool.
redsn0w 0.9.9b4 is te downloaden op de iPhone Dev Team blog (Mac OS X & Windows). Meer informatie over recente toevoegingen aan de functionaliteit van redsn0w vind je in dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.