Redsn0w 0.9.5 beta voor iPhone OS 4.0 uitgebracht (jailbreak)

Redsn0w 0.9.5 is voor iPhone OS 4.0 beta 1 uitgebracht. Voorlopig is het alleen geschikt voor ontwikkelaars, net als de beta-versie van de firmware zelf.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Redsn0w 0.9.5 betaHet iPhone Dev Team heeft vannacht een betaversie van redsn0w voor firmware 4.0 uitgebracht. Deze versie van Redsn0w is met name bedoeld voor ontwikkelaars van Cydia-applicaties. Een onbekend aantal jailbreak-applicaties, waaronder Mobile Terminal, werkt nog niet goed bij de huidige betaversie van iPhone OS 4.0. De ontwikkelaars moeten daarvoor nog aanpassingen doen. Voor gewone gebruikers is de beta-firmware (en dus ook deze versie van redsn0w) daarom nog niet aan te raden.

Redsn0w 0.9.5 ondersteunt alleen de iPhone 3G en werkt alleen onder Mac OS X in combinatie met de eerste beta van iPhone OS 4.0. De betaversie van redsn0w voert daarnaast geen (h)acktivatie uit. Om gebruik te kunnen maken van iPhone OS 4.0 beta 1 heb je een ontwikkelaarslicentie nodig, waarbij de UDID van je iPhone geregistreerd moet staan. Let op: iPhone OS 4.0 bevat ook een baseband-upgrade, waardoor je mogelijkheden om in de nabije toekomst te unlocken ernstig beperkt worden.

Het gebruik van redsn0w 0.9.5

  1. Update naar iPhone OS 4.0 beta 1 met iPhone1,2_4.0_8A230m_Restore.ipsw
  2. Activeer je iPhone 3G via iTunes met je UDID
  3. Start de beta-versie van redsn0w 0.9.5 op
  4. Wijs Redsn0w naar iPhone1,2_4.0_8A230m_Restore.ipsw
  5. Selecteer Install Cydia en vervolgens Next
  6. Zet je iPhone in de DFU-modus

Na het jailbreaken van de iPhone 3G zal Cydia een wit icoontje hebben en nog geen repositories/sources. Om deze toe te voegen ga je in Cydia naar Sources en voeg je daar http://apt.saurik.com/cydia-3.7 toe. Als je Cydia vervolgens opnieuw opstart zal deze het bekende logo hebben en kun je de standaard repositories/sources gebruiken.

Meer informatie over de Redsn0w beta kun je vinden op de redsn0w-wiki. Je kunt daar onder andere ook lezen hoe je weer kunt downgraden naar firmware 3.x
De reacties zijn niet bedoeld om advies te vragen over de (on)mogelijkheden op het gebied van het jailbreaken en unlocken van jouw specifieke iPhone of iPod Touch. Je kunt met dergelijke vragen terecht op het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2010, 14:13
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iphone os 4, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.