Rebirth: technoklassieker op de iPhone

Propellerhead Software brengt een iPhone-versie uit van het de Roland-emulator Rebirth.
Berry Nieskens - · Laatst bijgewerkt:

RebirthLiefhebbers van techno en acid house kunnen hun hart ophalen: Propellerhead Software heeft een iPhone-versie uitgebracht van het programma Rebirth. Hiermee kun je muziek componeren met emulators van enkele klassieke Rolandsynthesizers en drumsamplers. In 1997 werd de eerste versie van Rebirth uitgebracht voor PC en Mac. De ondersteuning voor deze desktopversie werd in 2005 beëindigd. Nu kun je er dus weer mee aan de slag op je iPhone en iPod touch.

De applicatie biedt, net zoals zijn voorganger op de desktop, toegang tot twee TB-303 bass synths. Deze zijn door elkaar heen te gebruiken. Daar bovenop kun je drums toevoegen met de TR-808 en TR-909 Rhythm Composers. Elk van de vier synths heeft een eigen paneel voor mix-instellingen. Daarnaast heb je toegang tot vier effecten: compressor, distortion, delay en pattern controlled filter. Tot slot bezit de app 5 mods waarmee je geluiden naar eigen creativiteit kunt tweaken.

Rebirth for iPhoneHet is een uitdagende klus geweest om al die hardware op een overzichtelijke manier in een mobiel apparaat te stoppen. Rebirth maakt handig gebruik van de tap-to-zoom-functie om je toegang te geven tot de controls van elk onderdeel. Het uiterlijk van de originele synthesizers is zoveel mogelijk overgenomen in de app. De knoppen zijn intuïtief te bedienen door erop te tikken en vervolgens omhoog en omlaag te slepen.

Mede door de eenvoudige manier waarop je gemaakte tracks met anderen kon delen, verwierf Rebirth in de jaren ’90 wereldwijde populariteit. Van dit concept is niet afgeweken bij het maken van de iPhone-variant. Alle muziek die je maakt, kun je uploaden naar een server. Vervolgens stuur je een linkje naar het bestand door om het te delen met anderen. Dit geeft je ook de mogelijkheid om op afstand met iemand samen te werken aan muziek.

Downloaden: Rebirth (€ 5,49)
Tipgevers: Taco en 4tune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2010, 13:34
Categorie Apps
Onderwerp emulator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.