MobileVikings bestelt micro-simkaarten

De Belgische operator MobileVikings heeft micro-simkaarten besteld. Die zijn universeel, zodat je beide formaten kunt gebruiken. Ze komen in juni.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mobilevikings simkaartDe Belgische provider MobileVikings heeft micro-simkaarten besteld zodat klanten ze in de iPad 3G en straks in de iPhone 4G kunnen gebruiken. De simkaarten zullen eind juni geleverd worden. Zoals bekend heeft Apple gekozen voor een kleiner formaat, dat tot nu toe alleen in embedded toepassingen werd gebruikt. MobileViking heeft gekozen voor een meervoudig formaat: als gebruiker kun je zelf kiezen of je het normale 2FF-formaat uit de kaart drukt, of voor het 3FF-formaat kiest.

Volgens de Belgische operator hebben simkaart-toeleveranciers wat moeite om alles op tijd klaar te krijgen. De opdruk voor de simkaarten moet bijvoorbeeld gewijzigd worden. Ook moeten ze de printmarges en sterkte van de kaart testen. MobileVikings heeft nog niet besloten hoe ze de distributie gaan aanpakken: of iedereen zo’n nieuwe simkaart krijgt is nog niet duidelijk. Voor de gebruikers is het wel het makkelijkst: stap je over naar een toestel waar een micro-simkaart in moet, dan maak je gewoon de oude een kopje kleiner.

Het is leuk om te lezen dat MobileVikings op deze manier verslag doet waar ze mee bezig zijn. Van de Nederlandse operators weten we inmiddels wel dat de afgeknipte simkaarten gewoon werken (we hebben positieve ervaringen binnengekregen van T-Mobile en KPN).

Via: Blog Mobilevikings
Tipgevers: Toon (e-mail) en Bomans (Twitter)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:10
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.