iCulture speelt: Vlaamse BlastBall daagt 2048 uit, Make It Rain en updates

Make It Rain: For the Love of Money bestormt de App Store, maar het is puzzelgame BlastBall die je moet spelen. Vlaams en leuk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BlastBall iPhone Regelmatig fronzen we de wenkbrauwen over welke game de hoogste regionen van de App Store-hitlijsten wel beklimt en welke angstvallig uit de top 200 afwezig blijft. Zo ook vandaag: we zien in Make It Rain: For The Love of Money de grootste timewaster die we tot nu toe speelden op iPhone en iPad, maar hij bestormt de Nederlandse App Store. De Vlaamse puzzelgame BlastBall is daarin nog niet prominent zichtbaar, maar dat duurt niet lang meer als het aan ons ligt. Een verrassend diepgaande en leuke puzzelaar.

BlastBall: puzzelplezier uit Vlaanderen

ICS BlastBall met powerupsMet excuses aan de Vlaamse ontwikkelaar Monkube: wat zijn we laat met het oppakken van BlastBall zeg! Gelukkig is er vandaag een kunstige reden om het puzzelspelletje alsnog op te pakken: het logo van Monkube animeert als een Rubik’s Kubus en dat is vanzelfsprekend een voltreffer op de veerstige verjaardag van de Rubik’s Kubus.

BlastBall wordt omschreven als ‘vijf op een rij met een twist’, maar daarmee doet de puzzelgame zich echt tekort. Er zijn wel meer twisten dan één. Zo speel je niet tegen iemand anders, maar tegen jezelf. Je haalt een zo hoog mogelijke score door in 25 beurten zoveel en zo goed mogelijk vijf ballen horizontaal, verticaal of diagonaal naast elkaar te verwijderen. Je plaatst elke beurt een bal… en verschuift een van de tegels waar ze op liggen. Dat geeft al razend veel mogelijkheden om te combineren, maar BlastBall houdt er nog lang niet op. Er zijn draaiballen waarmee je een tegel kan roteren, kleurveranderaars, schroeven die tegels vastzetten en ook bommen: gekleurde ballen die je in een aantal beurten moet wegspelen. Anders eindigt het spel. De twist? De power-ups leveren waanzinnig veel punten op als je ze meeneemt in een combinatie! De punten die je verzamelt, kan je investeren in Bursts waarmee je schroeven en bommen tijdelijk kan ontmantelen. Maar ook in Boosts, die veel duurder zijn maar veel langer dan drie potjes voor bonussen zorgen.

BlastBall houdt je een wortel voor met 90 missies en GameCenter-beloningen, maar de variatie in ballen neemt je te grazen. BlastBall is de remedie tegen je 2048-verslaving.

Downloaden: BlastBall (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Updates

Verschillende populaire games voor iPhone en iPad kregen kloeke updates dit weekeinde of vandaag. Withour further ado:
School Driving 3D lesrijden

  • School Driving 3D (gratis, afgebeeld) boert aardig sinds eind april en nu is de game waarin je rijlessen volgt in een auto, bus en vrachtwagen, voorzien van twee nieuwe vrij rijden-kaarten en twee nieuwe auto’s. De fanatieke bestuurder zal vooral blij worden van het schakelen dat nu voorhanden is in de auto’s, waardoor het rijden iets meer omvat dan gassen en remmen.
  • Rayman Fiesta Run (€2,69) geniet niet het hoge update-tempo van voorganger Rayman Jungle Run, maar is nu wel voorzien van 16 nieuwe levels in de snoepwereld, inclusief een baasgevecht en een uitdaging in de Nightmare modus. Drie kostuums maken de update af.
  • Candy Crush Saga (gratis) heeft twee nieuwe episodes: de Droomwereld die wordt bewaakt door de graaf en de Kolderboerderij met beesten. Zo heerlijk geïnspireerd altijd, die updates.

Make It Rain: de wens is de vader…

Make it Rain Love of Money iPhone iPad… van de gedachte. Natuurlijk wil je zelf op een eenvoudige manier geld genereren? Wie wil dat nou niet? [Geen discussie over inflatie en ongelijkheid gaarne ;-)] Make It Rain spreekt tot de verbeelding, wordt al snel duidelijk als je naar het plotselinge succes in de App Store kijkt. De game past in het straatje ‘Cookie Clicker’, waarin je steeds één belachelijk simpele handeling tot in den treure uitvoert en daarna je business kan laten lopen door automatisering. Ditmaal tik je niet op een koekje, maar veeg je omhoog over briefgeld. Met het geld wat binnenstroomt, investeer je in een spaarvarken, matras, emmers voor onder de geldkraan, een Bitcoin-account, aandelen, venture captial en nog veel meer. Hartstikke nep uiteraard, maar alles om de digitale geldteller steeds sneller te zien oplopen tegen steeds minder moeite. Het gaat werkelijk helemaal nerges over, maar het blijft om aandacht vragen. Zelfs op de achtergrond gaat het maar door. Een grotere timewaster bestaat niet.

Downloaden: Make It Rain: The Love of Money (gratis, universeel, iOS 5.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2014, 16:05
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, iculture speelt, rayman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.