prynt-iphone

Prynt maakt een Polaroid-camera van je iPhone

Prynt is een iPhone-hoesje met fotoprinter, waarmee je een soort Polaroid-foto's kunt maken: in een paar seconden een echte foto.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Met de iPhone maak je heel wat foto’s, maar het komt er zelden van om die foto’s een keer uit te printen. Meestal uploaden we ze naar Facebook of Instagram. Maar zou het niet leuk zijn om net als vroeger met een Polaroid-camera foto’s meteen aan vrienden te geven? Prynt gaat dat mogelijk maken: je steekt je iPhone in een hoesje, waarmee je meteen foto’s kunt printen. De huidige versie doet er 50 seconden over om een foto te maken en kan maar één velletje fotopapier bevatten.

prynt-iphone

Maar er komt een nieuwe versie aan, waar je tot wel 30 velletjes papier in kunt stoppen. Het maken van een foto kost dan nog maar 30 seconden. En het mooie is: het werkt met alle 4-inch smartphones. Vanaf begin volgend jaar gaat een Kickstarter-campagne van start, waarmee je je eigen Prynt kunt bestellen. Het hoesje met ingebouwde fotoprinter kost 99 dollar per stuk. De Franse start-up is al een jaar bezig om het idee te ontwikkelen.

En het mooie is: dit is niet gewoon een fotoprinter, want die bestaan al langer. Bijzonder is dat de Prynt-app een korte video van een paar seconden opneemt, zodra je een foto maakt. Later kun je die video gebruiken om de foto tot leven te laten komen, als een soort augmented reality-video. Als je de afgedrukte foto voor je smartphonelens houdt terwijl de Prynt-app actief is, kun je de video bekijken. De iPhone-versie van de Prynt krijgt een ingebouwde Lightning-aansluiting waar je het toestel in kan vastklikken, zodat er geen verbinding via Bluetooth of Wi-Fi hoeft te worden gelegd.

Het klinkt allemaal fantastisch, maar er is wel een probleem. Accessoires in de vorm van een hoesje gaan maar één of twee generaties iPhone mee. Hij moet veel te snel alweer naar het accessoire-kerkhof.

prynt-fotoprinter

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2014, 22:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen foto, kickstarter, polaroid, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.