Proximus activeert 4G voor alle klanten, maar nog niet voor iPhone

De Belgische provider Proximus zal in de komende twee weken 4G beschikbaar stellen voor alle klanten - behalve iPhone-bezitters.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G SpotlightDe Belgische provider Proximus zal binnen twee weken het 4G-netwerk beschikbaar stellen voor alle abonnees. Tot nu toe was 4G alleen bij duurdere abonnementen te gebruiken. Alleen de iPhone kan daarom 4G niet op het Proximus-netwerk gebruiken. Hoewel een Belgische wet Apple binnenkort verplicht om de iPhone toe te laten, zal het volgens Proximus nog even duren totdat die wet in gebruik wordt genomen.

Op het moment heeft de iPhone alleen toegang tot het 4G-netwerk van Mobistar. Apple moet het netwerk activeren voor andere operators maar doet daar inmiddels erg lang over – tot groot ongenoegen van de providers. Op 24 januari werd er een wet goedgekeurd door de ministerraad die het blokkeren tot 4G-toegang verboden maakt. Weigert Apple deze wet na te leven, dan volgen er boetes.

Proximus zegt 4G graag aan te bieden zodra dit mogelijk is, maar dat de wet pas in de komende maanden word ingevoerd. De wet moet eerst langs het Belgische parlement. Pas dan zal Apple zich waarschijnlijk genoodzaakt voelen om 4G toe te staan bij Proximus en andere Belgische operators. Tot dan blijft de provider onderhandelen met Apple om 4G via de gebruikelijke weg toe te laten.

Het 4G-netwerk van Proximus zal tot september op volle snelheid te gebruiken zijn voor alle klanten. Het betreft een snelheid van ongeveer 86Mbit per seconde. Na september mogen alleen abonnees die meer dan 45 euro per maand betalen deze snelheid gebruiken: de rest wordt teruggeschroefd naar 21Mbit per seconde.

Meer informatie: Proximus

Tipgever: Sufbubbel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 12:58
Categorie Providers
Onderwerp proximus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.