Apple vernieuwt iWork-apps Pages, Numbers en Keynote voor iOS 7, Mac en iCloud.com

Apple heeft de iWork-apps voor iOS, Mac en iWork voor iCloud.com voorzien van iOS 7-updates met nieuwe functies en een handige deelfunctie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Apple iWork apps vernieuwd iOS Mac iCloudDe zakelijke iWork-apps van Apple krijgen de stijl van iOS 7. Voor de Mac zijn ze ook volledig opnieuw ontworpen. Apple toonde de nieuwe versie van Pages, Numbers en Keynote op haar iPad-evenement vanavond. Apple’s zakelijke alternatieven voor Microsoft Word, Excel en Powerpoint zijn eveneens vernieuwd op iCloud.com, waar je gratis gebruik van kan maken met je Apple ID. Als je een e-mail met een link naar een document verstuurt naar een ander, kan diegene het document openen in iWork for iCloud. De applicaties zijn volledig gratis op elke nieuwe iOS-device en Mac dat na 1 september dit jaar gekocht is, vanaf nu te downloaden.

iWork-apps Keynote vernieuwdOp de Mac is een van de grootste vernieuwingen van Pages dat je nu een context-sensitive paneel aan de zijkant van het scherm. Hetzelfde geldt voor de iPad: de applicatie laat steeds de knoppen zien die je op dat moment nodig hebt voor de bewerking. De knoppen voor tekstbewerking verschillen bijvoorbeeld van afbeeldingen.

Spreadsheet-app Numbers is eveneens voorzien van een update, die de applicatie nieuwe interface-elementen geeft en de mogelijkheid geeft tot diagrammen en grafieken die live resultaten laden. Presentatie-app Keynote (screenshot) is ten slotte voorzien van verschillende nieuwe animaties, waarbij Apple trots is dat ze een paar van de animaties ook al in de presentatie verwerkten. De applicaties synchroniseren de documenten live met elkaar, als je ze met meer mensen of op meerdere apparaten tegelijk bewerkt.

Numbers iOS 7 stijl iPhone Pages iOS 7 stijl iPhone

Vanmiddag werd al duidelijk dat Apple de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote ook zou voorzien van een nieuwe stijl en nieuwe functies op iCloud.com. Wie dinsdagmiddag op de website inlogde met zijn Apple ID, kreeg te zien dat Apple de apps aan het updaten was en zou voorzien van ‘prachtige nieuwe functies’. De app-icoontjes van de vernieuwde apps lekten eerder al uit. Ze vinden overigens ook hun weg naar OS X Mavericks.

iWork en iLife-apps vernieuwd op iOS

De vernieuwde iWork- en iLife-apps zijn nu te downloaden in de App Store. De prijzen gelden niet als je een iOS-apparaat hebt aangeschaft ná 1 september dit jaar.

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • iMovie (€4,49, universeel, iOS 7.0+)
  • iPhoto (€4,49, universeel, iOS 7.0+)
  • Garageband (gratis, universeel, iOS 7.0+)

iWork-apps vernieuwd op Mac

De vernieuwde iWork-apps zijn vanaf nu te downloaden in de Mac App Store.

iWork-apps vernieuwd op iCloud.com

Je kan direct aan de slag met de vernieuwde iWork-apps door in te loggen met je Apple ID op iCloud.com. Pages, Numbers en Keynote laten je links sturen per e-mail om met anderen live samen te werken en de app werkt eveneens samen met iWork-apps op Mac en iOS. Directe link naar iCloud.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 0:03
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.