iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: populairste nieuwe iPhone-kleuren volgens iCulture

In onze eerste peiling over de iPhone 5S en iPhone 5C hebben we gekeken naar wat nu eigenlijk de populairste kleur gaat worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5C youtube blauwDe iPhone 5S en iPhone 5C zullen naar verwachting op 10 september door Apple worden aangekondigd. Er zijn al heel wat foto’s uitgelekt, waardoor we een aardig beeld krijgen wat Apple gaat presenteren. Wij vroegen daarom eerder vandaag welke kleur voor de nieuwe iPhones jouw voorkeur heeft. Honderden iCulture-lezers brachten hun stem uit, waardoor een duidelijker beeld ontstaat van welke iPhone-kleuren het in Nederland en België goed gaan doen.

Populairste kleuren iPhone 5C

Kleur schijnt voor iPhone 5C-kopers niet het belangrijkst te zijn, want met ruim 40 procent van de stemmen is de traditioneel witte kleur een van de populairdere opties. Nieuwe kleuren zoals groen, geel en roze bleken minder geliefd. Toch staat blauw op de eerste plek, met net een procent meer stemmen.

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Gebruik deze directe link.

Populairste kleuren iPhone 5S

Wat de iPhone 5S betreft gaat het merendeel van de stemmen in onze iPhone 5S-peiling naar de grijze kleuroptie. Ongeveer de helft van alle geïnteresseerde iCulture-lezers heeft zelfs deze grafietvariant op het oog. Grijs wordt op de voet gevolgd door goud, met 22 procent van de stemmen. Het lijkt er daarom op dat iPhone 5S-kopers graag met een nieuw kleurtje de iPhone onderscheiden van de oudere iPhone 5. Het minst geliefd blijkt de witte iPhone, met zo’n 10 procent van alle stemmen.

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Gebruik deze directe link.

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van maandag 2 september van 10:00 uur tot 20:00 uur. In die tijdsperiode hadden 923 iCulture-bezoekers gestemd op welke kleur iPhone 5C ze zouden kopen. 1.109 lezers vertelden voor welke iPhone 5S-kleurvariant ze zouden kiezen.

Uitleg

In aanloop naar de mogelijke aankondiging op 10 september zullen we jullie iedere dag een nieuwe poll voorleggen, zodat we straks een goed beeld hebben van wat de lezer van iCulture op 10 september verwacht. Iedere dag – behalve vandaag – zal er om 10:00 uur ‘s ochtends een nieuwe poll online verschijnen, waarna je om 20:30 diezelfde het eindresultaat kunt bekijken in een apart artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 13:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apollo, iculture peilt, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.