Pogo: een MagSafe-aansluiting voor oordopjes

De Pogo is een MagSafe-aansluiting voor oordopjes, bedacht door productontwerper Jon Patterson. Hij kan de MagSafe voor oordopjes niet maken vanwege patenten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pogo-oordopjesHet overkomt iedereen wel eens: je blijft met het snoer van je oordopjes haken. Het oordopje schiet uit je oor of uit de iPhone in het gunstigste geval. Valt het tegen, dan heb je last van kabelbreuk en moet je naar de winkel voor een nieuwe set oordopjes. Zou Apple niet dezelfde MagSafe-adapter kunnen maken die ze ook bij MacBooks gebruiken? Productontwerper Jon Patterson is met dat idee aan de slag gegaan en bedacht de Pogo. Hopelijk gaat Apple het in productie nemen, want Patterson zelf lukt het niet vanwege patenten.

De MagSafe is een magnetische stroomadapter voor MacBooks, die Apple in 2006 invoerde. Struikelt iemand over de kabel van je laptop, dan schiet de adapter los. Het voorkomt dat je laptop door de kamer vliegt en op de grond stuitert. Het idee van Patterson is op hetzelfde idee gebaseerd. Je steekt een dopje in de headsetaansluiting en sluit daar het kabeltje met magnetische afsluiter op aan. Patenten houden Patterson tegen om het idee te realiseren. Hij diende een verzoek in bij patenteigenaren, maar kreeg daarop geen reactie.

pogo-iphone-voorbeelden

–test

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 16:39
Categorie Accessoires
Onderwerp oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.