‘iPhone 5s is 31 procent sneller dankzij 64-bits A7-chip’

De iPhone 5S wordt 31 procent sneller dan de huidige iPhone 5, dankzij het gebruik van een 64-bits A7-chip. Dat zegt Clayton Morris van FOX News.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Gouden iPhone 5S 1Als we geruchten van Clayton Morris mogen geloven is Apple bezig met het testen van een nieuwe A7-chip voor de iPhone 5S, die 31% sneller is dan de huidige A6-chip van de iPhone 5. Het geheim zit ‘m wellicht in het gebruik van een 64-bits processor. In een aantal prototypes van de iPhone 5S zou Apple een vingerafdruksensor en een 64-bits processor hebben ingebouwd, maar het is onduidelijk of dit verder is gekomen dan het prototype-stadium. Apple kan alsnog kiezen voor een minder snelle processor, bijvoorbeeld om de batterijduur te sparen. De A6-chip van de iPhone 5 is dual-core en dat zou ook gelden voor de nieuwe chip voor de iPhone 5S. De snelheid van de processor zou merkbaar moeten zijn bij animaties en andere grafische effecten.

Toch zijn er nog weinig goede aanwijzingen voor 64-bits chips. De veel geciteerde analist Ming-Chi Kuo gaf aan dat de overstap naar 64-bits processoren in de nabije toekomst kan plaatvinden. Is het niet met de A7, dan wel bij de A8-chip. Het is heel goed mogelijk dat Apple nu alvast de 64-bits chips aan het testen is in de behuizing van de iPhone 5 of iPhone 5S, maar ze pas volgend jaar in massaproductie gaat toepassen.

Lees meer over 64-bits iPhones en iPads in ons dossier.

Clayton Morris is presentator voor FOX News en heeft wel vaker geruchten verspreid. Nu meldt hij de snelheidsverbetering van de A7-chip, maar noemt daarbij overigens niet dat er sprake is van 64-bits. Een paar minuten later vervolgde Morris: “Ik heb ook gehoord dat er een aparte chip is voor bewegingsdetectie. Zou een interessante camera-upgrade zijn.” Er circuleerden eerder wel berichten dat de iPhone 5S een vernieuwde camera zou krijgen, met onder andere een slow-motion functie om video’s met een framerate van 120 fps op te nemen. Maar over bewegingsdetectie is eerder nog niets gezegd.

Wat de vingerafdruksensor betreft voegt 9to5Mac er nog aan toe, dat je niet met je vinger over de sensor hoeft te vegen (zoals bij de Motorola Atrix), maar je vinger op de homeknop moet leggen. Op betaalfuncties hoeven we voorlopig nog niet te rekenen; dat is iets voor de langere termijn. Aanvankelijk zal de vingerafdrukscanner vooral een alternatief zijn voor de pincode, zodat Apple rustig kan werken aan toekomstige toepassingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 16:13
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.