Pod2g: ‘Jailbreak iPhone 4S en iPad 2 volgt over een week’ (jailbreak)

Pod2g heeft een belangrijke stap gezet richting de jailbreak van de iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5.0.1 die al over een week zou kunnen volgen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Apple's A5 chipDe hacker @pod2g heeft bekend gemaakt een belangrijke stap gezet te hebben richting de jailbreak van de iPhone 4S en iPad 2, die beiden op de A5-chip van Apple gebaseerd zijn. Vorige week leidden de inspanningen van pod2g al tot een untethered jaibreak van de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad op iOS 5.0.1. De jailbreak van de iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5.0.1 zou met een beetje geluk al over een week kunnen verschijnen volgens de hacker.

Gisteren maakte pod2g al de technische details bekend van de ‘Corona‘-jailbreak, die zijn naam te danken heeft aan de kwetsbaarheid in racoon die door de jailbreak gebruikt wordt. Racoon is de IPsec IKE daemon van iOS en wordt normaliter gestart als je een VPN verbinding met behulp van IPsec instelt. De details van de Corona-jailbreak kon de hacker bekend maken, doordat er vanuit gegaan mag worden dat Apple na het uitbrengen van de jailbreak al snel de technische details achterhaald moet hebben (net zoals andere beveiligingsonderzoekers zoals Stefan Esser dat al hadden gedaan).

Gebruikers die untethered willen jailbreaken op iOS 5.0.1 wordt aangeraden op te updaten naar iOS 5.0.1 zo lang dat nog mogelijk is. Dit geldt ook voor gebruikers met een iPhone 4S of iPad 2 die nu nog op iOS 5.0 of een lagere firmwareversie zitten.
Reacties met betrekking tot het misbruiken van een jailbreak om inbreuk te maken op het auteursrecht met gekraakte software zijn op iPhoneclub niet toegestaan. Tegen gebruikers die dit beleid niet respecteren zullen zonder verdere waarschuwing passende maatregelen worden getroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

67 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.