Mobiele app-ontwikkelaars richten beroepsorganisatie op

De Application Developers Alliance is de eerste beroepsorganisatie voor ontwikkelaars van mobiele apps. De organisatie gaat op CES 2012 van start.

application-developers-allianceOntwikkelaars van mobiele apps kunnen zich vanaf nu bij een eigen beroepsorganisatie aanmelden. De Application Developers Alliance is van plan om lobby-werkzaamheden uit te voeren, opleidingen te verzorgen en samenwerking te stimuleren. Ook het testen van producten, gezamenlijke cloudhosting en nog meer activiteiten staan op het programma. Hoofd van de club is Jon Potter, voormalig uitvoerend directeur van de Digital Media Association. De organisatie is van plan om van start te gaan tijdens de Consumer Electronics Show (CES), volgende week in Las Vegas.


Ontwikkelaars die zich met Android, Apple iOS, RIM Blackberry en andere platformen bezighouden mogen zich aansluiten. Ook ontwikkelaars van mobiele websites zijn welkom, al richt de organisatie zich er niet in eerste instantie op. Potter is van plan om naar alle meetups en alle conferenties te gaan. Er worden duizenden ontwikkelaars verwacht. Momenteel is er nog weinig organisatie onder de ontwikkelaars. Potter gaat daar verandering in brengen, met onder andere een netwerk om samen te werken, een online database met mogelijkheden om producten te testen op meerdere platformen, korting op tools en gratis tutorials. Ook trainings- en certificatieprogramma’s staan op de rol. Wat het lobbyen betreft: dat zal in eerste instantie vooral op de VS gericht zijn, bijvoorbeeld met onderwerpen over copyright en mobiele breedbandtoegang. Apple en Microsoft doen niet mee, maar Google en RIM zouden er wel achter staan. Om alle plannen te realiseren is geld nodig, dat via sponsors en op termijn ook via lidmaatschapsgeld zal binnenkomen.

Ga je zelf naar de CES, dan kun je de mensen van de Application Developers Alliance terugvinden in stand GL 5-A.

Meer info: Application Developers Alliance

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 januari 2012 om 22:38
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.