Photojojo maakt fisheye, macro en groothoeklens voor de iPhone

Photojojo is een aanbieder van twee afneembare lenzen voor de iPhone. Je kunt een macro- en groothoeklens kopen, of een fisheyelens.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

photojojoDoor de komst van de iPhone 4 met z’n 5 megapixel lens wordt het interessant om de iPhone als echte camera te gaan gebruiken. Hoewel macrofoto’s op zich wel mogelijk zijn, kun je er met een macrolens nog betere foto’s mee maken. Photojojo is een aanbieder die twee verschillende lenzen maakt voor de iPhone: de fisheye-lens en een gecombineerde macro- en groothoeklens. Je bevestigt ze met een magneet aan de iPhone. Zelf noemt de leverancier het “The Zeiss to your camera phone” maar dat wil niet zeggen dat het om echte Zeiss-lenzen gaat.

Het is meer een taalkundig trucje om de lenzen kwalitatief hoogwaardiger te laten lijken. Beide lenzen kosten $40, de gecombineerde groothoek- en macrolens kost $20 en voor de fisheye-lens betaal je $25. Daar komt voor internationale verzending nog $12 bij (of meer, als je voor snellere verzending kiest).

photojojo iphone

lens photojojo

De lenzen zijn geschikt voor elk type smartphone met een vlakke achterkant. In de verpakking vind je 2 magnetische ringen, zodat je twee iPhones geschikt kunt maken voor bevestiging. Je bevestigt de afneembare magnetische ring op je toestel.

Meer info: Photojojo
Tipgever: Marcel

Dergelijke lenzen zijn wel vaker gemaakt door fabrikanten, zoals deze lens van Gizmon. De lenzen van deze fabrikant hadden we nog niet eerder besproken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2010, 2:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen fisheye, fotografie, lens, macro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.