iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Zes handige apps voor jailbreakers: FaceBreak, Backgrounder, Camera Preview Disabler, TetherMe, zToggle en Remove Background (jailbreak)

Zes handige applicaties voor jailbreakers: Remove Background, Backgrounder, zToggle, Tether Me, Camera Preview Disabler en FaceBreak.

multitaskingGisteren kon je in een uitgebreid artikel lezen, waarom je zou willen jailbreaken. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan hebben we hier zes applicaties die nieuw zijn, pas een update hebben gekregen of gewoon interessant zijn om te installeren: FaceBreak, Backgrounder, Camera Preview Disabler, TetherMe, zToggle en Remove Background.

FaceBreak

FaceTime is alleen te gebruiken via een Wi-Fi-netwerk. Heb je een jailbreak uitgevoerd, dan vind je in Cydia meerdere applicaties waarmee je VoIP via het 3G-netwerk kunt gebruiken, zoals VoIPover3G, maar die zijn niet altijd geschikt voor de iPhone 4 of geoptimaliseerd voor FaceTime. Speciaal voor gebruikers van FaceTime is er nu FaceBreak verkrijgbaar via Cydia, waarmee je FaceTime-gesprekken via het 3G-netwerk kunt voeren. De applicatie kost $1,49. Een recente update heeft ervoor gezorgd dat FaceBreak minder geheugen gebruikt. Ook krijg je een pop-up te zien dat FaceBreak actief is, om te voorkomen dat mensen met een beperkte databundel met een gigantische rekening voor dataverbruik komen te zitten.

Backgrounder

Backgrounder is een app waarmee je multitasking krijgt op alle toestellen, dus ook de iPhone 3G. Deze app krijgt een update waarin nieuwe functies zijn toegevoegd. Je kunt voortaan fast app switching in- en uitschakelen. Doe je dit, dan zullen applicaties die gebruik maken van VoIP, GPS of audio nog steeds op de achtergrond blijven werken, maar andere applicaties zullen worden afgesloten, zodra je ze sluit. Voor mensen met een eerste generatie iPhone of iPhone 3G kan dat een uitkomst zijn om ervoor te zorgen dat je toestel qua performance nog te gebruiken is. In de nieuwe versie is fast app switching ook voor alle systeemapplicaties beschikbaar. Verder is de app stabieler geworden. Er is momenteel een betaversie, maar die kun je beter alleen installeren als je gevorderde gebruiker bent en van een experimentje houdt.

Camera Preview Disabler

Camera Preview Disabler is een applicatie voor mensen die van privacy houden. Mensen die een app als Locktopus hebben gebruikt, kunnen bijvoorbeeld hun Foto-applicatie afschermen. Maar vreemden kunnen nog wel de Camera-applicatie starten en van daaruit toch toegang krijgen tot je foto’s, door op het preview-icoontje linksonder in beeld te tikken. De nieuwe app Camera Preview Disabler is klein en heeft ook maar een beperkte functie: het voorkomt dat het preview-icoon in de Camera-applicatie wordt getoond. Nieuwsgierige mensen die je iPhone even willen vasthouden krijgen dan niet meer je persoonlijke foto’s in beeld.

TetherMe

TetherMe is bedoeld voor mensen die tethering willen gebruiken, maar waarbij de operator het niet standaard mogelijk maakt. Door deze app te installeren verschijnt de native tethering-functie op toestellen met iOS 3.x en 4.x. Het werkt bij elke operator zonder dat je instellingen hoeft in te voeren. TetherMe stelt je ook in staat om handmatig je carrier-bundel aan te passen. Na installatie is er geen icoontje zichtbaar. Je moet na installatie naar Instellingen > Algemeen > Netwerk gaan en daar de Tethering Toggle voor SBSettings inschakelen. TetherMe is te koop via Cydia voor $1,99. Volgende week komt er nog een andere applicatie aan waarmee hetzelfde mogelijk is, kondigde MuscleNerd aan.

zToggle

zToggle heeft een update gekregen. Met deze applicatie kun je multitasking en wallpapers aan- en uitschakelen op de iPhone 3GS en iPhone 4. De schakelaars zijn standaard aanwezig na installatie van zToggle, zodat je niet naar redsn0w of Pwnage-tool hoeft te gaan om het te deactiveren. De applicatie is in eerste instantie bedoeld voor de iPhone. Heb je een iPod touch, dan gebruik je het op eigen risico. Je kunt zToggle vinden via de BigBoss-repository in Cydia.

Remove Background

Remove Background is een schakelaar in SBSettings waarmee je de balk voor fast app-switching kunt uitschakelen. Ook kun je ermee de applicaties die op de achtergrond draaien snel uitschakelen, onafhankelijk van de vraag of ze multitasking in iOS 4 ondersteunen. Je gebruikt Remove Background door naar SBSettings te gaan en met een knop alle applicaties op de achtergrond af te sluiten, zodat ze geen geheugen meer innemen en geen batterijduur kosten.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2010, 18:14
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, populaire apps, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.