Phone-size.com laat zien hoe groot smartphones in werkelijkheid zijn

Met de website phone-size.com kun je de afmetingen van telefoons met elkaar vergelijken. Er is keuze uit tientallen toestellen, waarbij ook kerncijfers zoals schermformaat, resolutie, gewicht en pixeldichtheid worden getoond.

phone-sizeDe website phone-size.com laat je de afmetingen van diverse telefoons vergelijken. Is de Galaxy Note echt zo groot en zijn er telefoons die nóg kleiner zijn dan de iPhone? Als je bovenin de website je schermformaat (in inch) en de juiste beeldverhouding instelt, kun je precies zien hoe groot de telefoons ten opzichte van elkaar zijn. Er is keuze uit tientallen telefoons, waaronder de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S. Ook grotere apparaten zoals de Dell Streak staan in het lijstje. Bij elk apparaat staan bovendien de belangrijkste eigenschappen, zoals gewicht, resolutie en pixeldichtheid van het scherm.

Jammer is dat je via de site geen papieren mock-ups kunt uitprinten, zodat je ook een idee krijgt hoe het toestel qua afmetingen en dikte in de hand ligt. Over de iPhone gaat al langere tijd een discussie waarom Apple geen variant met groter scherm uitbrengt, aangezien de Android-fabrikanten inmiddels al voorbij de 4 inch zijn. Een argument is vaak, dat je het 3,5 inch scherm van de iPhone nog net met één hand kunt bedienen. Bij de Android-toestellen heeft het grotere oppervlak van het scherm als voordeel dat de toestellen heel plat kunnen worden. Er is immers meer plaats om een (heel platte) batterij in het toestel te verwerken. Bekijk het zelf op phone-size.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 12:28
Categorie iDevices
Onderwerpen smartphone, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.