philips fidelio NC1L

Deze Philips Fidelio hoofdtelefoon heeft noise-cancelling zonder batterijen

Op de CES kondigde Philips een koptelefoon aan die noise-cancelling heeft voor de iPhone. Dat is normaliter niet mogelijk zonder batterijen. Wat is het grote geheim? De Lightning-aansluiting van je iDevice.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Philips kondigde op de CES de Fidelio NC1L aan, een koptelefoon met noise-cancelling voor de iPhone. Dit model is bijzonder omdat het niet de audio-jack van de iPhone gebruikt, maar de Lightning-aansluiting. Daardoor heb je voor noise-cancelling geen batterijen meer nodig, zoals bij andere merken.

De Fidelio NC1L van Philips

philips fidelio NC1L

Lightning stuurt namelijk data en stroom tegelijkertijd door naar de headset, waardoor de noise-cancelling mogelijk is zonder extra stekkertjes of batterijen. Voor wie niet weet wat noise-cancelling is: koptelefoons kunnen met deze functie op een slimme manier meten welke geluiden jij om je heen hebt en filteren die vervolgens netjes weg. Zo krijg je helder geluid. Deze functie vind je vooral bij modellen die gemaakt zijn voor audiofiele mensen.

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs Philips hem in Nederland op de markt zet. De vraagprijs in Amerika wordt 299 dollar.

Ook aangekondigd: de Harman JBL Reflect Aware, die op dezelfde wijze werkt maar als in-ear oordopjes meer geschikt is voor sporters. Deze gaan $149 kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2015, 15:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen koptelefoon, lightning, philips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.