Evernote voor Mac

Evernote is gegevens van Mac-gebruikers kwijtgeraakt

Evernote is foto's en andere notitie-bijlagen van bepaalde Mac-gebruikers kwijtgeraakt. Een deel ervan blijkt niet terug te halen, geeft het bedrijf toe.

Evernote heeft toegegeven dat ze gegevens van Mac-gebruikers zijn kwijtgeraakt door een bug. In een e-mail aan gebruikers maakten ze dat bekend. Het zou gaan om een serieuze bug waardoor een klein aantal gebruikers is getroffen en waarbij afbeeldingen en andere bijlagen in rook zijn opgegaan. Tekstnotities zijn veilig.

Evernote voor Mac

Data kwijt bij Evernote

Het probleem kwam alleen voor in de Mac-versie van Evernote, die in september verscheen en in eerdere versies die sinds juni zijn verschenen. Alleen mensen die mogelijk zijn getroffen krijgen het e-mailbericht van Evernote. Anderen hoeven zich geen zorgen te maken. Ook doet het probleem zich alleen voor als je bepaalde handelingen uitvoert, bijvoorbeeld snel bladeren door een groot aantal notities. Daarbij worden de bijlagen van de notitie gewist.

Ben je Evernote voor Mac-gebruiker, dan kun je het beste zo snel mogelijk updaten naar versie 6.9.1 die op 2 oktober verscheen. Ben je iets kwijt, dan is er kans dat je pech hebt. Want Evernote zegt dat ze hebben geprobeerd om de data te achterhalen, maar dat het niet in alle gevallen is achterhaald. Als pleister op de wonde geeft Evernote de getroffen gebruikers 1 jaar Evernote Premium cadeau. Daarmee kun je namelijk terug in de historie van een notitie, zodat je je verloren gewaande bijlage misschien nog handmatig kunt terugvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 21:30
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.