Flickr iPhone-app werkt voortaan met hashtags

De Flickr-app voor iOS heeft een update gekregen. Daarin zijn hashtags ingevoerd, waarmee je snel foto's met dezelfde hashtag kunt terugvinden. Eerder voerde Flickr al filters en @-namen in.

flickr appFlickr heeft een update uitgebracht voor de iPhone-app, waarin de tags zijn vervangen door hashtags. Flickr was een van de eerste online diensten die het gebruik van tags introduceerde, om snel foto’s te kunnen sorteren. Maar Flickr moest met z’n tijd mee, zette een apenstaartje voor gebruikersnamen zoals Twitter doet, voegde grappige filters toe zoals Instagram ze aanbiedt en gaat nu ook overstag met hashtags. Jammer is dat de overgang niet helemaal vlekkeloos is gegaan: nieuw toegevoegde hashtags verschijnen als klikbare linkjes onder de foto’s, maar dat geldt niet voor eerder toegevoegde normale tags. Ook is de (desktop)website nog niet helemaal ingesteld op de hashtags. Nieuwe hashtags voeg je toe in de titel van een foto of in de beschrijving, zodat anderen ze makkelijk in een vakje kunnen indelen.

Tik je op de hashtag, dan krijg je een overzicht van andere foto’s met dezelfde hashtag. Flickr is bovendien begonnen met #FlickrFriday: als je deze hashtag aan je foto’s toevoegt doe je mee aan een wekelijkse fotowedstrijd. Wekelijks is er een andere opdracht, zoals deze week het thema (uiteraard met hashtag): #OutOfReach. Flickr heeft verder nog wat bugfixes doorgevoerd in de iOS-app, maar echte vernieuwingen zitten er niet in.

Downloaden: Flickr (gratis, iPhone, iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2013, 12:33
Categorie Apps
Onderwerpen camera, flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.