Pauls Popduel app

Paul’s Popduel test je muziekkennis nu ook in je eentje

Het Popduel is een vast onderdeel in de radioshow van 3FM-dj Paul Rabbering. Je kunt met de vernieuwde app je muziekkennis nu ook testen in je eentje of je kwalificeren voor het Popduel op de radio.

Pauls Popduel appHet Popduel is al jaren een vast onderdeel in de radioshow van Paul Rabbering. Luisteraars kunnen zich opgeven om tegen elkaar de strijd aan te gaan en hun muziekkennis te testen. Maar ook als je niet bij de 3FM-DJ in de uitzending bent kun je het Popduel spelen. In Pauls Popduel kun je vrienden muzikaal uitdagen op je iPhone. Dankzij een nieuwe update kun je je in de app kwalificeren voor het Popduel op de radio en is er een singleplayer-optie, zodat je de muziek-quiz nu ook in je eentje kunt spelen.

In Paul’s Popduel probeer je zoveel mogelijk vragen over muziek van vroeger en nu goed te beantwoorden. Heb je een vraag goed dan krijg je daar punten voor, plus een bonus wanneer je dit ook snel wist te doen. Er zijn twee verschillende spelmodes waarin je Paul’s Popduel kunt spelen. De eerste is het Popduel, waarin je een vriend uitdaagt om het tegen je op te nemen. Dit kan via Facebook of door zijn gebruikersnaam of e-mailadres in te vullen. Hebben je vrienden het even te druk om te spelen? Dan kun je ook een willekeurige speler zoeken om je muziekkennis mee te meten. Het Popduel heeft drie rondes en een finale. Door intro’s te herkennen, kennisvragen te beantwoorden en foto’s te raden kun je punten verdienen. Iedere 2500 punten levert vervolgens één leven op, die je in de finale bij je tegenstander probeert weg te spelen in een shoot-out.

Pauls Popduel app screenshot Pauls Popduel screen

De andere spel-mode in Paul’s Popduel is de nieuwe singleplayer. Hierin kun je in je eentje het popduel spelen en krijg je willekeurig vragen uit verschillende categorieën voorgeschoteld. Naast de drie soorten die ook in de Popduel-mode voorkomen, krijg je nu ook vragen waarbij je Nederlandse vertalingen van bekende Engelse songteksten moet raden. Door binnen 30 seconden zo snel en veel mogelijk vragen goed te hebben, kun je een highscore halen en zien waar je staat op de ranglijst.

Een andere nieuwe functie zorgt ervoor dat je misschien het Popduel live op de radio mag spelen. Je kunt je namelijk tijdens de uitzending van Rabbering via de app kwalificeren voor het radiospel. De app van Paul’s Popduel werkt alleen online, dus je hebt een interverbinding nodig wanneer je het spel wilt spelen. De vragen zijn erg uiteenlopend en gaan van Adele tot the Rolling Stones en van Avicii tot Anouk. Genoeg diepgang om elke muziekliefhebber te boeien. De nieuwe versie van Paul’s Popduel is nu gratis te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 21:01
Categorie Apps
Onderwerpen 3 FM, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.