Patenten beschrijven iPhone van Liquid Metal gemaakt met 3D-printer

Nieuwe patenten in handen van Apple beschrijven hoe een iPhone bestaande uit Liquid Metal kan worden geproduceerd met een 3D-printer.

liquidmetal appleHet Amerikaanse patentbureau heeft Apple vijf nieuwe patenten toegewezen met betrekking tot Liquid Metal, aldus Patently Apple. In de patenten wordt beschreven hoe dit metaal kan worden gebruikt voor de productie van ondermeer telefoons zoals de iPhone. Twee van de patenten beschrijven ook hoe 3D-printers gebruikt kunnen worden om de behuizing van deze metalen iPhones te produceren. De combinatie van 3D-printers en de speciale metaalsoort zouden het een stuk makkelijker maken om een nieuwe iPhone te ontwerpen en een gecompliceerd design te produceren.

We hebben al een tijdje niks meer gehoord over Liquid Metal, maar de speciale metaalsoort kwam vorig jaar geregeld in geruchten voorbij over de iPhone 5. Apple heeft al een tijdje een licentie bij de metaalmakers, waardoor meerdere bronnen er van waren overtuigd dat de iPhone een liquid metal-achterkant zou krijgen. Achteraf bleek Apple gewoon aluminium voor de iPhone 5 te hebben benut, en ook de iPhone 5s en iPhone 5c bestaan niet uit het bijzondere metaal. Liquid Metal werd uiteindelijk gebruikt voor de simkaart-tool van de iPhone.

De vijf nieuwe patenten laten zien dat Apple uitgebreid heeft gekeken naar de mogelijkheden van een iPhone bestaande uit Liquid Metal, maar meer dan dat kunnen we nog niet concluderen. Hoewel er altijd een kans is dat Apple het patent heeft afgesloten om toekomstige plannen voor te bereiden, kan het idee net zo goed in de ijskast zijn verdwenen. De maker van Liquid Metal vertelde in 2012 dat een Apple-product bestaande uit het metaal nog wel een tijdje van ons verwijderd is.

Volgens Apple’s patenten leent Liquid Metal zich perfect voor een 3D-geprinte iPhone. Toen de geruchten over een Liquid Metal iPhone-achterkant speelden, werd door meerdere bronnen verteld dat zo’n achterkant uiterst glad zou zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2013, 14:08
Categorie iDevices
Onderwerpen liquidmetal, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.