uTorrent nu ook vanaf iPhone te bedienen (jailbreak)

µTorrent-gebruikers met een gejailbreakte iPhone hebben eindelijk een native applicatie om hun torrentclient te bedienen. Met µMonitor is het mogelijk µTorrent op overzichtelijke en intuitieve wijze te bedienen vanaf de iPhone of iPod Touch.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

uMonitorEen van de populairste bittorrentclients voor de pc en Mac is µTorrent. Voor deze client bestaat al sinds jaar en dag een webinterface, maar deze is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Mobile Safari. Omdat het ontwikkelteam achter µTorrent hier ook weinig interesse in heeft, heeft programmeur David Raso een speciale webinterface in elkaar gesleuteld. Handig, maar wie zijn iPhone gejailbreakt heeft is beter af met µMonitor van ontwikkelaar Cloud. Met deze nieuwe applicatie is het mogelijk µTorrent op overzichtelijke en intuitieve wijze te bedienen vanaf de iPhone of iPod Touch.

µMonitor laat je torrents starten, pauzeren, stoppen en wissen, voortgang en details bekijken en zelfs labels toevoegen. Het is niet mogelijk om torrents direct naar de iPhone te downloaden met µMonitor/µTorrent. Mocht je dit willen, kijk dan eens naar Torrentula in deze repo.

Wie nog geen µTorrent gebruikt kan de volgende stappen volgen:

  1. Download en installeer µTorrent vanaf www.utorrent.com op je pc of Mac.
  2. Schakel de webinterface in via Preferences > Advanced > WebUI > Enable Web UI. Kies hier een gebruikersnaam en wachtwoord en kies een openstaande poort die over het internet te benaderen is.
  3. Start Cydia op je iPhone of iPod Touch en voeg deze repo toe: http://repo.theiphonebay.org. Download en installeer µMonitor.
  4. Start µMonitor en voer in het tabblad Settings dezelfde gegevens in die je eerder in µTorrent ingevuld hebt. Uiteraard moet je wel het ip-adres van de µTorrent-computer weten!

Overigens heeft Cloud nog geprobeerd µMonitor in de App Store te krijgen, maar zoals verwacht heeft Apple de applicatie afgewezen. Al eerder wees Apple de applicatie Drivetrain af, waarmee de torrentclient Transmission op afstand bestuurd kon worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:22
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.