Passfort: slimme sleutelhanger bewaart iPhone-wachtwoorden

De Passfort is een kleine, slimme sleutelhanger, vol met je meestgebruikte wachtwoorden. Je kunt via Bluetooth of usb automatisch inloggen in je online accounts, zodat je geen wachtwoorden hoeft te onthouden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

PassfortHet is soms een aardige klus om al je wachtwoorden te onthouden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om op je iPhone alsnog al je codes bij de hand te hebben, zonder dat je ze ergens hoeft op te schrijven of steeds hetzelfde wachtwoord gebruikt. We schreven al eens uitgebreid over wachtwoord-apps zoals 1Password en LastPass, maar er is ook een totaal ander soort oplossing: de Passfort. Deze slimme sleutelhanger bevat al je versleutelde wachtwoorden, die je alleen kunt bekijken door de juiste code in te voeren. Zo heb je altijd je wachtwoorden bij de hand.


Bekijk ook

1Password: wat is het, wat kun je ermee?

1Password is een wachtwoordenapp waarmee je inlogdata en andere geheime informatie veilig opslaat. In deze gids lees je wat 1Password is en hoe het werkt.

De Passfort is in feite een klein aanraakscherm. Je kunt met behulp van speciale symbole een geheime code invoeren, zodat je toegang krijgt tot je wachtwoorden. Is de Passfort via Bluetooth of usb verbonden met een iPhone, iPad of een computer? Dan wordt je accountinformatie zelfs automatisch voor je ingevuld. Volgens de makers is er geen speciale app nodig om je wachtwoorden in te vullen. De Passfort functioneert vermoedelijk als een Bluetooth-toetsenbord om je wachtwoorden op iDevices in te typen.

Er is nog het één en ander onduidelijk over de Passfort. De makers zeggen bijvoorbeeld weinig over batterijduur, terwijl dat voor veel mensen een belangrijke rol zal spelen. We willen immers niet iedere dag nóg een apparaat opladen. De Passfort gebruikt echter Bluetooth 2.0, waardoor het apparaat niet de lange batterijduur van Bluetooth Low Energy kan bieden. Update: De maker vertelt aan iCulture dat de Passfort een accuduur van zeven dagen heeft.

Je bestelt de Passfort door op Kickstarter geld te doneren. Voor 40 dollar krijg je één Passfort toegestuurd in mei 2016. Ben je er vroeg bij? Dan betaal je slechts 39 dollar. Het Kickstarter-project moet 100.000 dollar inzamelen voor je geld wordt afgeschreven dne de productie start.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.