osmo-masterpiece

Osmo Masterpiece laat kinderen met iPad tekenen op papier

Osmo's nieuwe Masterpiece-app maakt tekenen voor kinderen leuker, door gebruik te maken van een spiegelcamera voor je iPad.

osmo-masterpieceDe makers van Osmo staan erom bekend dat ze fysiek kinderspeelgoed leuker willen maken door het te combineren met de iPad. Eerder schreven we al over een speciale spiegelcamera die het bedrijf ontwikkeld heeft, waarmee speelblokken in de gaten kunnen worden gehouden met een bijbehorende app. Met de komst van Osmo’s nieuwe app Masterpiece worden kinderen aan het tekenen gezet en kunnen ze gemakkelijk de mooiste kunstwerken op papier zetten.

Masterpiece maakt net als bij de eerder genoemde speelblokken gebruik van een spiegelcamera die je over je iPad-camera schuift. Zet je tablet vervolgens in de meegeleverde standaard en het tekenen kan beginnen. Door het blad voor de iPad te leggen, herkent de camera je hand en ziet het wat je op papier zet. Om te kiezen wat je wilt tekenen, heeft de app een aantal handige functies. Zo kun je een foto maken met de iPad-camera, die vervolgens wordt omgezet in een tekening die je over kunt trekken. Op de iPad zie je zowel je hand als de lijnen, dus natekenen is heel eenvoudig. Ook kun je een afbeelding op internet zoeken en die door Masterpiece om laten zetten in een tekening.

osmo-masterpiece cameraOm ervoor te zorgen dat je kunstwerk de juiste verhoudingen heeft, kun je de digitale tekening op de iPad draaien, groter of juist kleiner maken, voor je begint met natekenen. De app laat je ook meerdere afbeeldingen combineren. Zo kun je bijvoorbeeld het hoofd van je broer op het lichaam van een bodybuilder zetten en dit vervolgens natekenen.

De spiegelcamera wordt dus op een slimme manier gebruikt om digitale plaatjes na te kunnen tekenen. Wanneer je het meesterwerk af hebt, heeft de camera nog een andere leuke functie. Tijdens het tekenen maakt Masterpiece namelijk een time-lapse video, die je in vogelvlucht laat zien hoe je tekening tot stand is gekomen. Deze kun je achteraf delen met vrienden en familie, zodat ook zij kunnen zien wat het resultaat is.

Wil je zelf ook aan de slag met Osmo, dan kun je het pakket bestellen via haar eigen website. Voor een bedrag van €89,99 krijg je de standaard en spiegelcamera, die je met de apps kunt gebruiken. Naast de Masterpiece-app heeft Osmo nog drie andere gratis apps in de App Store die werken met de set. Voor verzending naar Nederland betaal je €10 extra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2015, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerp tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.