Originele iPhone-stroomadapter bevat meer technologie dan gedacht

De originele iPhone-stroomadapter van Apple is relatief duur, maar blijkt geavanceerde technologie te bevatten. Dat bleek uit een teardown door Ken Shirriff. Apple zorgt voor betere isolatie, steviger pinnen en denkt meer na over veiligheid.

apple usb adapterAls je de originele stroomadapter voor de iPhone in de winkel ziet liggen, vraag je je wellicht af of zo’n dingetje echt 29 euro moet kosten. Op Aziatische sites betaal je immers nog geen 2 euro. Arduino-hacker Ken Shirriff besloot een iPhone-oplader open te maken, om te kijken of er een reden is voor die hoge prijs. In een uitvoerige blogposting legt hij uit wat er aanwezig is aan elektronica en concludeert dat er wel degelijk sprake is van geavanceerde technologie. Ken vergeleek de Apple-oplader met opladers van Samsung en andere topmerken en daarbij blijkt dat Apple een stuk verder gaat qua design.


De iPhone-lader reduceert bijvoorbeeld de EMI-interferentie, waarschijnlijk om interferentie met het touchscreen te voorkomen. Er zitten bij Apple’s stroomadapter extra beveiligingen in, om bijvoorbeeld oververhitting tegen te gaan. En de isolatie tussen primaire en secundaire printplaat is beter uitgevoerd dan de veiligheidsvoorschriften vereisen. Apple heeft met de adapter een hoop technologie op een klein oppervlak samengebracht. Er hangt natuurlijk wel een fors prijskaartje aan, maar op het moment dat een op eBay gekochte iPhone-lader in vlammen opgaat, weet je waarom je beter het duurdere origineel had moeten kopen. Overigens keek Shirriff naar de kubusvormige Amerikaanse oplader op de foto hierboven, niet naar de Europese (platte) variant.

De iPhone-adapter is onder andere te koop in de online Apple Store.

charger-apple-secondary

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 mei 2012 om 15:15
Onderwerp
Categorie
Accessoires
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.