Originele iPad (iPad 1) krijgt mogelijk geen update naar iOS 6

De originele iPad krijgt mogelijk geen update naar iOS 6. Het blijkt uit downloadlinkjes die door een Chinese site zijn ontdekt. De iPhone 3GS en vierde generatie iPod touch krijgen nog wel een update.

iOS 6 icoonGelekte downloadlinkjes voor een betaversie van iOS 6 wijzen erop dat de eerste generatie iPad geen update meer krijgt. Het blijkt uit downloadlinkjes die werden ontdekt door de Chinese site WeiPhone. Vorig jaar ontdekte WeiPhone soortgelijke downloadlinkjes, die achteraf bleken te kloppen. Het uitsluiten van de iPad 1 bij de update is opvallend, omdat het erop lijkt dat de iPhone 3GS (met een oudere processor) wél een update krijgt.

Ook lijkt het erop dat Apple geen update meer uitbrengt voor de eerste, tweede en derde generatie iPod touch. De beta-build van iOS 6 heeft nummer 10A5316k en is voor meerdere iOS-apparaten beschikbaar. De software is nog niet te downloaden, maar dat het bestaat blijkt uit de foutmelding die je krijgt als je op de linkjes klikt. In plaats van de gebruikelijke melding op de Apple-website dat de opgevraagde pagina niet bestaat, krijg je bij de gelekte linkjes een foutmelding dat de sessie is verlopen. Dit wijst erop dat het downloadbestand daadwerkelijk bestaat. Naast een ontwikkelaars-beta van iOS 6 lijkt het erop dat Apple morgen ook een ontwikkelaarspreview van Safari 6 voor OS X Lion beschikbaar gaat stellen.

De lijst is hier te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2012, 18:37
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.