Ophef over Zwitserse iPhone met simlock

In Zwitserland is ophef ontstaan over de iPhone 3G die door warenhuis Manor wordt verkocht. Deze is veel duurder, maar is voorzien van een simlock.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zwitserse iPhone met simlockIn Zwitserland is ophef ontstaan na een uitzending van Kassensturz. Daarin wordt verteld dat de iPhones die het warenhuis Manor verkoopt, voorzien zijn van een simlock. Er is nog een tweede nadeel: de toestellen zijn veel duurder dan wanneer je naar de shop van Swisscom gaat: voor een bedrag van €744 koop je een iPhone zonder abonnement, terwijl je daar bij Swisscom maar €323 voor hoeft neer te tellen. De toestellen van Manor blijken echter alleen op het netwerk van de Zwitserse operator te werken, wat erop wijst dat er sprake is van een netlock (wat iets anders is dan een simlock).

De Duitser Andreas Fink kocht voor 1200 Zwitserse Franken zo’n toestel en dat is 1000 Franken meer dan wanneer hij het toestel met abonnement had genomen. Helaas kreeg hij zijn eigen simkaart niet werkend. Overigens is Zwitserland niet hét walhalla om goedkoop een iPhone 3G te scoren: dat kan voorlopig alleen als je ingezetene van Zwitserland bent. Italië of België zijn nog steeds de beste alternatieven.

Hieronder een filmpje van Kassensturz:

Via: iPhoneblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:58
Categorie Jailbreak
Onderwerpen 3G, simlock, zwitserland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.