Onzekerheid over verlenging van iPhone-developercontracten

Ontwikkelaars hebben nog steeds moeite met het

iphone developerEen jaar geleden konden ontwikkelaars zich voor het eerst inschrijven voor het iPhone Developer Program. Na overmaking van $99 krijg je het recht om applicaties via de App Store te verkopen. Of beter gezegd: je krijgt het recht om applicaties bij Apple aan te bieden ter goedkeuring. De eerste contracten met ontwikkelaars lopen af, maar Apple blijkt geen oplossing te hebben om de bestaande contracten te verlengen.

Sterker nog: er zijn zelfs ontwikkelaars die al wel $99 hebben overgemaakt, maar nog steeds op goedkeuring zitten te wachten. “Ontwikkelaars trekken hun haren uit hun hoofd”, zei één van hen tegen AppleInsider. “Ons zakelijke contract, ingediend rond december vorig jaar, is nog steeds niet goedgekeurd na meer dan twee maanden.” Sommige ontwikkelaars krijgen een standaard excuusmailtje. Anderen horen helemaal niets.

Erica Sadun ontdekte na een oproep via de Apple Developer Connection dat Apple op de hoogte is dat er nog veel ontwikkelaars zijn die nog geen contract hebben of op het punt staan dat hun contract afloopt. Daardoor wordt het lastig om verder te gaan met het ontwikkelen van applicaties: je weet immers niet of je straks wel in staat bent om je applicatie bij de App Store in te leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2009, 16:00
Categorie Apps
Onderwerpen contract, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.