‘Ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013 gepland van 10 tot 15 juni’

WWDC 2013 vindt dit jaar plaats van 10 tot 15 juni 2013. Dat is af te leiden uit de activiteitenkalender van Moscone Center, waar alleen in de week van 10 juni nog ruimte is voor een groot evenement.

wwdc logoApple’s WWDC-conferentie zal dit jaar van 10 tot 15 juni 2013 plaatsvinden. Dat is af te leiden uit de activiteitenkalender van Moscone Center, het conferentiecentrum waar het evenement al tien jaar lang plaatsvindt. In juni is Moscone al behoorlijk volgeboekt met vier evenementen die bijna de gehele kalender vullen. Alleen in de periode van 10 tot 15 juni is nog plek voor een Apple-evenement dat op maandag begint. Voorgaande jaren organiseerde Apple op maandag een grootschalige keynote, gepresenteerd door Apple’s CEO. De rest van de week kunnen ontwikkelaars workshops en sessies volgen.


Apple kondigt WWDC meestal eind maart of in de loop van april aan. Vorig jaar wachtte Apple tot 25 april om de exacte data te onthullen en met de kaartverkoop te starten; het evenement was vervolgens binnen twee uur uitverkocht.

De verwachting is dat Apple iOS 7 zal onthullen tijdens WWDC 2013. Maar omdat er nog geen iOS 7 SDK beschikbaar is gesteld, is er weinig hoop dat Apple ook nieuwe iPhones zal aankondigen. De afgelopen jaren gebruikte Apple de keynote van WWDC bovendien niet voor de aankondiging van nieuwe iPhones (in 2010 gebeurde dat voor het laatst). Dat jaar kregen de ontwikkelaars begin april een SDK in handen, om zich voor te bereiden op de nieuwe hardware. Een jaar eerder kregen de ontwikkelaars halverwege maart al een SDK. Maar de afgelopen twee jaar is Apple van die traditie afgestapt: ontwikkelaars kregen pas tijdens WWDC te horen dat er een nieuwe SDK was.

Voor wie alvast vliegtickets en hotelkamers wil boeken is er nog wel één optie om rekening mee te houden: er is een kans dat Apple niet langer vasthoudt aan de traditie en WWDC niet langer in het Moscone Center organiseert. De data van 10 tot 15 juni 2013 komen dan ter discussie te staan. Voorgaande jaren organiseerde Apple op maandagochtend een keynote, gepresenteerd door Apple’s CEO (momenteel Tim Cook). Sinds 2010 is de prijs van een WWDC-ticket $1599.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.