Apple stelt iOS 6.1.3 beschikbaar, lost codeslotprobleem op en patcht jailbreak

Apple heeft iOS 6.1.3 beschikbaar gesteld voor iPhone en iPad. De update biedt een oplossing voor de codeslot exploit.

iOS 6.1.3 software-update iPhoneiOS 6.1.3 is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. De nieuwe iOS-update bevat vooral technische verbeteringen. iOS 6.1.3 werd sinds februari 2013 al getest door ontwikkelaars, nadat iOS 6.1.2 beschikbaar werd gesteld voor alle iOS 6-gebruikers. Apple heeft in iOS 6.1.3 de codeslot-exploit opgelost, waardoor mensen zonder het wachtwoord van je iPhone door je adresboekgegevens konden bladeren.

De update bevat de volgende veranderingen:

  • Oplossing voor een probleem waarbij het mogelijk was de toegangscode te omzeilen en toegang te krijgen tot de Telefoon-app.
  • Verbeteringen in de Kaarten-app voor Japan.

Je kunt iOS 6.1.3 installeren via het instellingenscherm van je iPhone. Je gaat daar naar ‘Algemeen’, waarna je kiest voor ‘Software-update’. Een tweede optie is via iTunes. Je moet dan de iPhone aan je computer koppelen en de juiste optie kiezen op het informatiescherm over je iPhone in iTunes. Lees je dit artikel vlak nadat de update beschikbaar is gesteld, dan kan het zijn dat je even moet wachten tot hij ook voor jou te downloaden is. Kun je de update niet downloaden omdat Apple’s servers overbelast zijn, dan raden we aan om het later vandaag weer te proberen.

Volgens The Next Web dicht iOS 6.1.3 ook een aantal beveiligingsgaten die werden gebruikt voor de evasi0n-jailbreak. Dit zou betekenen dat het met deze nieuwe iOS-versie wellicht niet langer mogelijk is om te jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 17:38
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.