Onderdelen voor iPhone 5 kosten Apple naar schatting 167 dollar, 35 dollar meer dan 4S

Uit een voorlopige analyse blijkt dat de onderdelen voor de iPhone 5 Apple ongeveer 167 dollar kosten, zo'n 35 dollar meer dan de iPhone 4S.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 Het kost Apple 167,50 dollar (of €127,50) om de iPhone 5 te maken. Dat blijkt uit een voorlopige analyse van TechInsights op basis van de specificaties die Apple heeft vrijgegeven. Hieruit blijkt verder dat de nieuwe A6 system-on-a-chip met 28 dollar (€21) verreweg het duurste component is van de nieuwe iPhone. In vergelijking met bijvoorbeeld de iPhone 4S komen de totale kosten van de iPhone 5 ongeveer 35 dollar (€26) hoger uit.

De kosten voor de iPhone 5 vallen vanzelfsprekend hoger uit door het nieuwe 4-inch Retina-beeldscherm, de snellere processor, ondersteuning voor 4G-LTE, nieuwe sensoren en extra microfoons. Omdat de iPhone 5 nog niet te koop is (voorbestellen kan sinds vrijdag), gaat het om een voorlopige analyse. Ook zijn in de analyse niet de kosten voor onderzoek en ontwikkeling, investeringen in hardware, ontwikkeling van iOS, assemblage, verpakking en verzending meegenomen. Daarmee is het bedrag van 167,50 dollar slechts een indicatie van de kosten. Doorgaans volgt er zodra de nieuwe iPhone verkrijgbaar is een uitgebreidere analyse van de onderdelen.

Kosten onderdelen iPhone 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2012, 19:48
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 4, onderdelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.