A6-chip in iPhone 5 geproduceerd door Samsung, heeft 1 GB RAM

De A6-processor in de iPhone 5 heeft 1 GB RAM. Dat blijkt uit informatie van iFixit en AnandTech. Een code op de A6-chip verwijst naar een Samsung-component.

Apple_A6_Chip_rechtApple is zelden openhartig over de componenten die ze gebruiken. We moeten daarom afgaan op het onderzoekswerk van iFixit en AnandTech. Beide hebben inmiddels bevestigd dat de A6-chip in de iPhone 5 is voorzien van 1 GB RAM en gemaakt is door Samsung. Opmerkelijk is dat Apple’s productiepartner Samsung dit feit zelf bevestigt in een paginagrote advertentie in de Amerikaanse advertentie, waarin beweren dat de Galaxy S3 betere specs heeft dan de iPhone 5. Afgelopen mei werd al gesuggereerd dat de iPhone 5 voorzien zou zijn van 1 GB RAM.

AnandTech heeft nu de markeringen op de A6-chip ontcijferd aan de hand van het Samsung-onderdeelnummer K3PE7E700F-XGC2. Lang hoefden ze daarvoor niet te zoeken, want het staat er gewoon op gedrukt. In de productgids van Samsung is dit nummer met alle details terug te vinden. K3P houdt in dat het een dual-channel LPDDR2-pakket met 32-bits kanalen is. E7E7 geeft de dichtheid van de twee DRAM-units aan (512MB per stuk, totaal 1 GB) en de laatste twee karakters wijzen op de cyclustijd/datasnelheid, namelijk 1066 MHz.

De iPhone 4 en iPhone 4S hadden allebei 512 MB RAM. Heb je problemen met trage apps of applicaties die vaak crashen, dan kan dat liggen aan een tekort aan geheugen. Door 1 GB RAM toe te passen, zal dit probleem zich minder snel voordoen. iFans bevestigde al dat er 1 GB RAM aanwezig moest zijn, op basis van onderdeelnummers op de A6-chip en iFixit trekt dezelfde conclusie.

Onderstaande afbeelding is afkomstig uit de productcatalogus van Samsung (PDF):

iphone 5 chart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2012, 8:55
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.