Draaibare iPhone usb-kabel

Omkeerbare usb-kabel nu in video te zien

De omkeerbare usb-kabel voor de iPhone 6 is nu op video te zien. Maar hoeveel bespaar je eigenlijk op jaarbasis, als je nooit meer de usb-connector verkeerd insteekt?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Draaibare iPhone usb-kabelDe afgelopen dagen circuleerden geruchten over een omkeerbare Lightning-kabel met usb-aansluiting, die mogelijk bij de iPhone 6 wordt meegeleverd. Het maakt daarbij niet uit hoe je de connector in een usb-poort steekt: het past altijd. We schreven gisteren al over de gelekte foto’s die sinds de eerste ontdekking overal in Azië opduiken. Er is nu ook een video waarin de omkeerbare usb-kabel te zien is, afkomstig van de roemruchte Sonny Dickson.

Wat de video helaas niet laat zien, is dat je daadwerkelijk een iPhone kunt synchroniseren met de nieuwe kabel. Wel wordt gedemonstreerd hoe je de kabel in twee richtingen in een standaard usb-poort kunt stoppen. Apple heeft al een patent, waarin dat wordt omschreven. De slechts tien seconden durende video toont ook de verpakking van de kabel.

Er zouden ook foto’s van de doosjes zijn verschenen. Wat daaraan opvalt, is dat Apple vaak geen doosjes met kartonnen ophanghaakje maakt, maar het haakje uitvoert in doorzichtig plastic.

lightning kabeldoos

lightning kabeldoos 2

Tijdsbesparing: 16 minuten per jaar

Maar hoeveel tijd bespaar je eigenlijk, als je niet meer hoeft na te denken over het insteken van de usb-kabel. Datajournalisten van The Guardian besloten een testje te doen en vroegen 15 medewerkers om zo snel mogelijk een usb-kabel in te steken. De snelste persoon lukte het in 0,8 seconden, terwijl de traagste persoon er 8,6 seconden over deed. Gemiddeld hadden medewerkers 5 seconden nodig om een usb-stekker in te pluggen, bleek uit deze kleine steekproef. Interessant is dat 9 van de 15 mensen de connector aanvankelijk verkeerd in de poort staken. Dat veroorzaakt ook meteen de meeste vertraging: ze hadden gemiddeld 4,5 seconden nodig om hun fout te herstellen.

je de connector verkeerd insteekt heb je gemiddeld 4,5 seconde extra nodig om die fout te herstellen. Niet

De data-analisten gingen nog even door met rekenen, waardoor het bijna komisch begint te worden: je bespaart er als gebruiker 16 minuten per jaar mee. Ze gingen daarbij uit van een tijdverspilling van 4,5 seconden en één usb-insteekactie per dag, waarbij je in 60% van de gevallen de connector fout insteekt. Als je nagaat dat in 2013 meer dan 150 miljoen iPhones zijn verkocht, dan besparen die iPhone-gebruikers wereldwijd 147 miljard seconden per jaar. Nuttige informatie? Nee, maar wel een grappige manier om meetbaar te maken hoe nuttig zo’n nieuwe uitvinding is. Nu nog afwachten of Apple echt een dubbelzijdige usb-stekker bij de iPhone 6 gaat leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 14:27
Categorie Geruchten
Onderwerp usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.