Officieel: iPad vanaf 23 juli verkrijgbaar in Nederland & België, geen voorbestellingen mogelijk

De iPad is vanaf vrijdag 23 juli verkrijgbaar in Nederland en België zonder mogelijkheid om voor te bestellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad NederlandApple heeft vandaag bevestigd dat de iPad vanaf vrijdag 23 juli verkrijgbaar is in negen extra landen, waaronder Nederland en België. Opvallend is dat er, in tegenstelling tot de eerste fase (eind mei), geen mogelijkheid is om het apparaat voor te bestellen. Al eerder waren er aanwijzingen dat de iPad vanaf 23 juli te koop zou zijn. Bijvoorbeeld in Oostenrijk en op dozen die in België waren gearriveerd stond ook 23 juli vermeld.


Hieronder volgt de tekst van het persbericht, dat ook in Engelstalige variant op de website van Apple te vinden is. De prijzen worden daarin ook genoemd: €499 voor de goedkoopste 16GB iPad met Wi-Fi tot €799 voor de 64GB iPad 3G + Wi-Fi.

iPad vanaf vrijdag verkrijgbaar in negen nieuwe landen
CUPERTINO, 19 juli 2010 – Apple heeft vandaag aangekondigd dat iPad vanaf aanstaande vrijdag 23 juli ook verkrijgbaar zal zijn in België, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore. Op een iPad kunnen klanten prettiger, intuïtiever en leuker aan de slag met hun apps en materiaal. Internetten, e-mailen, foto’s bekijken en uitwisselen, HD-video’s bekijken, naar muziek luisteren, gamen, e-boeken lezen … het kan allemaal met de revolutionaire Multi-Touch™-gebruikersinterface van iPad. iPad is 13,4 mm dun, weegt slechts 0,68 kg – dat is dunner en lichter dan een laptop of netbook – en bevat een batterij die tot 10 uur meegaat.*

Vanaf vrijdag kunnen klanten alle iPad-modellen kopen bij erkende Apple resellers.

Prijzen en verkrijgbaarheid

iPad is vanaf 23 juli in Nederland verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 499 incl. btw (€ 419,33 excl. btw) voor het 16-GB Wi-Fi-model; € 599 incl. btw (€ 503,36 excl. btw) voor het 32-GB Wi-Fi-model; € 699 incl. btw (€ 587,39 excl. btw) voor het 64-GB Wi-Fi-model; en voor € 599 incl. btw (€ 503,36 excl. btw) voor het 16-GB Wi-Fi + 3G-model; € 699 incl. btw (€ 587,39 excl. btw) voor het 32-GB Wi-Fi + 3G-model en € 799 incl. btw (€ 671,43 excl. btw) voor het 64-GB Wi-Fi + 3G-model. De iPad is verkrijgbaar via de Apple Store of bij erkende Apple resellers. Later dit jaar zal iPad in nog veel meer landen verkrijgbaar zijn. Meer informatie over de verkrijgbaarheid en prijzen in deze landen wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

Reacties: 126 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.