Officieel: Apple houdt woensdag 2 maart media-event voor iPad 2

De iPad 2 zal aangekondigd worden op 2 maart 2011. Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een media-event op woensdag 2 maart, met een duidelijke verwijzing naar de iPad 2. Ook de datum (2 maart) lijkt niet geheel toevallig gekozen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

IPad 2-eventApple heeft zojuist uitnodigingen aan diverse media verstuurd voor een media-event dat volgende week woensdag 2 maart zal plaatsvinden, zo meldt The Loop. Gisteren wist de Wall Street Journal al te melden dat Apple voor aankomende woensdag een media-event gepland zou hebben. Later bevestigden ook Reuters en New York Times de plannen. Met de officiële uitnodigingen is het nu dus definitief. En de uitnodiging zelf laat er dan ook geen twijfel over bestaan dat het media-event over de volgende iPad zal gaan.


Het evenement vindt plaats in San Francisco in het Yerba Buena Center for the Arts. Dit is een locatie die Apple wel vaker gebruikt voor dergelijke aankondigingen. Het begint om 10:00 uur lokale tijd, oftewel 19:00 uur Nederlandse tijd. Het is nog niet duidelijk of er ook weer een livestream zal zijn, maar gezien de evenementen van afgelopen jaar lijkt dat wel waarschijnlijk.

Afgelopen tijd passeerden behoorlijk wat geruchten over de iPad 2 de revue. De meeste wist Wall Street Journal onlangs te bevestigen. Aangenomen wordt dat de opvolger van de iPad dunner en iets kleiner is dan zijn voorganger, maar wel met hetzelfde 9.7-inch scherm en dezelfde resolutie van 1024 bij 768 pixels. Andere verbeteringen betreffen een camera aan de voorzijde om te videobellen (FaceTime) evenals meer geheugen, een betere videokaart en krachtiger processor.

Er gaan ondertussen zelfs geluiden dat de nieuwe iPad mogelijk al eind maart in de winkels ligt. Maar daarbij is het onduidelijk of dat ook voor Nederland geldt. De eerste iPad kwam in april op de Amerikaanse markt, maar was pas medio juli in Nederland en België verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

84 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.