Nederlands Fleksy toetsenbord voor iPhone krijgt betere uitleg

Het Fleksy toetsenbord voor iPhone en iPad helpt je beter op weg met volgbare instructies en kreeg een vernieuwde interface.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fleksy toetsenbord iPhone iPadHet alternatieve iPhone-toetsenbord Fleksy doet voortaan wat beter zijn best zichzelf aan je uit te leggen. De officiële Fleksy-app die je voorstelt aan het toetsenbord en notities laat schrijven, heeft niet langer alleen maar geschreven voorbeelden over hoe je het toetsenbord gebruikt. Na de nieuwste update kan je ook wat uitlegstappen volgen en kleine opdrachten voor de app uitvoeren. Zo leer je hoe een woord selecteren, teruggaan en een alternatief woord kiezen gaat in Fleksy.

Fleksy timmert de laatste tijd aardig aan de weg. Eerder dit jaar kreeg de app al een Nederlands woordenboek en recent werd het ook mogelijk om het alternatieve toetsenbord te gebruiken in andere apps (die dat zelf handmatig moeten ondersteunen). De grote kracht van Fleksy is dat je snel uit andere woorden kan kiezen die je ook met ongeveer dezelfde toetsaanslagen had kunnen of willen maken. Daar heb je maar een veeg naar beneden voor nodig. Met een veeg omhoog schakel je tussen de laatste woorden en leestekens, met vegen opzij verwijder je of zet je een leesteken. Waartussen je dan weer kan schakelen met een veeg omlaag.

In de nieuwste versie Fleksy 3.1, is ook de interface van de app verfrist met onder andere een nieuw schuifmenu en beter bereikbare instellingen voor onder andere de taal van het toetsenbord. In het nieuwe menu vind je ook de uitlegopdrachten om met Fleksy te leren typen. Deze video van een oudere versie geeft een indruk van hoe het toetsenbord werkt.

Of Fleksy ook wat voor jou is, valt nog te bezien. Het Nederlandse woordenboek van de app houdt niet over en schiet tekort op het gebied van samenstellingen. Een woord als veegbeweging wordt bijvoorbeeld niet herkend en vermaakt tot kauwbeweging. Dat terwijl samenstellingen juist zo belangrijk zijn in de Nederlandse taal.

Downloaden: Fleksy Keyboard (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:19
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.