NYT: ‘Apple werkt aan slim horloge met gebogen glas’

Geruchten over een Apple iWatch zijn niet nieuw. Er zijn zelfs voormalig Apple-medewerkers die suggesties doen in die richting. Meestal wordt het afgedaan met een wegwerpgebaar: we willen het misschien wel, maar Apple is vast niet ermee bezig. Toch komt de New York Times nu met bewijsmateriaal dat Apple toch aan een slim horloge werkt. […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iwatch-nyt
Geruchten over een Apple iWatch zijn niet nieuw. Er zijn zelfs voormalig Apple-medewerkers die suggesties doen in die richting. Meestal wordt het afgedaan met een wegwerpgebaar: we willen het misschien wel, maar Apple is vast niet ermee bezig. Toch komt de New York Times nu met bewijsmateriaal dat Apple toch aan een slim horloge werkt.

iPhone horlogeDe NYT sprak met een aantal bronnen binnen Apple’s hoofdkwartier in Cupertino, die ondanks Apple’s geheimhoudingsprocedures toch bereid bleken om te praten. Ze bevestigden dat Apple werkt aan een polshorloge met gebogen glas. Technisch gezien is het mogelijk, want glas dat op deze manier gebogen kan worden bestaat al. “Je kunt zeker iets rond een cylindrisch object wikkelen en dat kan iemand’s pols zijn”, zegt Peter Bocko, chief technology officer bij Corning Glass Technologies. Corning maakt Gorillaglas, de sterke glassoort die bij buiging niet meteen stuk gaat.

“Als ik nu op dit moment iets probeer te maken dat eruit ziet als een horloge, dan is dat mogelijk met dit flexibele glas”, zegt Bocko, waarbij hij verwijst naar een product van zijn bedrijf: Willow Glass. Wearable computing is een onderwerp dat sterk in ontwikkeling is en waar Apple mogelijk ook in geïnteresseerd is. In de Apple Store zijn steeds meer draagbare accessoires te vinden die onder de noemer quantified self vallen en de flinke hoeveelheid slimme horloges die we de afgelopen maanden hebben gezien, bewijzen dat het een serieuze trend is. Google heeft al stappen gezet op het gebied van draagbare technologie door Google Glass te ontwikkelen.

smart-watch-horloge“Op de lange termijn is wearable computing onvermijdelijk voor Apple”, zegt expert Sarah Rotman Epps in een interview met NYT. “Apparaten worden steeds diverser en het menselijk lichaam is een goede drager voor een computer. Maar ik weet niet zeker hoe dichtbij we zijn bij een nieuw stuk hardware van Apple, dat op het lichaam wordt gedragen.”

Eigenlijk had Apple al een slim horloge ontwikkeld, door de iPod nano geschikt te maken om aan een horlogebandje te dragen (zie foto). Maar bij de nieuwste generatie iPod nano werd juist weer afgestapt van de vierkante behuizing. De huidige iPod nano is niet meer geschikt om als horloge te dragen. Horlogebandjes voor de iPod nano verkoopt Apple nog wel gewoon in de Apple Store.

Maandag 9:46: Ook volgens The Wall Street Journal werkt Apple aan een slim horloge. Volgens bronnen bekend met Apple’s plannen wordt er op het moment geëxperimenteerd met mogelijke horloge-ontwerpen. Zodra deze fase voorbij is zou Apple graag de massaproductie willen starten. The Wall Street Journal staat er om bekend korte lijntjes met Apple te hebben en het daarom vaak bij het rechte eind te hebben bij dergelijke geruchten.

De afbeelding boven dit artikel is een concept van Yrving Torrealba.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2013, 15:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.