NS-bustijden

NS Reisplanner Xtra toont nu ook bus- en tramtijden

De NS Reisplanner Xtra toont nu ook de tijden van bussen en trams door heel Nederland. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je volledige reis met de app te plannen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

NS-bustijden

Een reis begint niet op het station, maar zodra je de voordeur uitstapt. De nieuwe NS Reisplanner Xtra bevat daarom nu ook informatie over bussen en trams en is voorzien van meer handige functies om het reizen gemakkelijker te maken.

Bij het plannen van een reis kon je al kiezen om de reis vanaf je adres te plannen, maar vervolgens had je alleen de keuze uit fiets- loop- en autoroutes. Vanaf vandaag zijn daar ook bus- en tramtijden en reisgegevens aan toegevoegd, zodat je van deur tot deur je reis uit kunt stippelen met het openbaar vervoer.

Nieuw, handig design

Daarnaast heeft de NS-app een nieuw design gekregen, waardoor het gemakkelijker is om je reisgegevens snel aan te passen. Met een druk op de ‘Extra’-knop kun je voorkeuren aangeven (geen internationale trein, of een trein die onder een bepaald abonnement valt) en extra overstaptijd inplannen.

NS-versie-4.0 NS-versie-4.0-02

In je planhistorie schakel je snel tussen je voorgaande zoekopdrachten, zodat je niet steeds dezelfde info in hoeft te vullen als je vertrektijden met elkaar vergelijkt. Tot slot kun je bij de ritprijs nu kiezen of je in de eerste of tweede klas reist en zijn de meldingen die je ontvangt als je reisadvies gewijzigd is, verbeterd.

Wanneer komt de treinradar?

Overigens ontdekten we in de beschrijving van de update nog een functie die de NS in de toekomst aan de NS Reisplanner Xtra toevoegt. De zogenaamde ‘treinradar’ is namelijk nog niet in de huidige NS-app te vinden, maar stond (per ongeluk) al wel in de beschrijving van versie 4.0.

Het idee klinkt veelbelovend voor de treinfans onder ons: Met de treinradar kun je actuele posities van treinen in Nederland zien, inclusief de snelheid. In een reactie onder dit bericht laat Joel (app-ontwikkelaar bij de NS) weten dat het inderdaad om een foutje in de App Store-tekst gaat. “De functie is voor nu alleen op Android, maar in de nabije toekomst gaan we dit ook uitbrengen in de iPhone-versie,” aldus Joel.

Update 1: een tipgever van iCulture kreeg van de NS te horen dat de radarfunctie er in ieder geval dit jaar nog komt.

Update 2: wil je nu al naar de radarfunctie voor treinen kijken? Deze website laat live zien waar de treinen zich bevinden.

NS-Reisplanner-Treinradar

Lees ook: Op zoek naar een andere reis-app? Probeer dan Citymapper eens.

Tipgever: Martijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2015, 21:11
Categorie Apps
Onderwerpen ns, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.