3FM op Apple TV openingsscherm

Toch Apple TV-apps van NPO: 3FM Serious Request en NPO Radio2 Top2000

NPO brengt toch Apple TV-apps uit, zo ontdekte iCulture. De 3FM-app voor Serious Request is experimenteel en zal beperkte tijd beschikbaar zijn. Een NPO Radio2 app voor Top2000 wordt ook verwacht. NPO-woordvoerder Aldert Baas legt uit waarom er toch voor Apple TV wordt ontwikkeld.

Huh? Brengt de NPO nu toch een app uit voor de Apple TV? Een iCulture-lezer tipte ons dat er zojuist een 3FM-app voor de Apple TV is verschenen. Dat is mooi op tijd voor Serious Request. Navraag bij NPO maakte duidelijk dat er nóg een app aankomt voor de Apple TV.


3FM op Apple TV openingsscherm

We informeerden bij NPO-woordvoerder Aldert Baas naar de achtergrond van deze app. NPO zou immers eerst geen Apple TV-apps uitbrengen, omdat ze de ontwikkeling te kostbaar vonden en omdat AirPlay goed genoeg was.

iCulture: “Hoe kan het dat er nu toch een Apple TV-app is verschenen en komen er nu ook wellicht meer?”

Aldert Baas: De 3FM Serious Request-app is ontstaan tijdens een hackaton. Dat bleek bruikbare resultaten op te leveren, waarop na de hackathon is doorontwikkeld. De 3FM-app is bedoeld als experiment en verdwijnt na Serious Request ook weer uit de App Store. Er komt ook nog een experimentele NPO-app voor de Apple TV aan, die voor de kerstdagen online zou moeten staan en speciaal bedoeld is voor de Top2000. Beide apps zullen dus begin januari weer verdwenen zijn en zijn kortstondig onderdeel van de wens van NPO om op alle platformen te experimenteren.

iCulture: “Dus jullie hebben de smaak te pakken! Hoe zit het met de NPO Uitzending Gemist-app voor de Apple TV?”

Aldert Baas: NPO Uitzending Gemist gaan we voorlopig nog niet doen, want dat traject is complex en uitvoerig. We wachten op dat punt de marktontwikkelingen af.

In de App Store op de Apple TV is te zien dat de 3FM-app is gemaakt door Deviate, het ontwikkelbedrijf van part-time ontwikkelaar (én NOS-nieuwslezer) Rachid Finge. Hij maakte eerder ook de niet-officiële NPOMG-app voor de Apple TV en presenteerde de eerder genoemde hackaton.

"Er komt ook nog een NPO Radio 2-app voor de Top2000 op de Apple TV."

3FM op de Apple TV

De komende weken kun je dus al wel gebruik maken van de 3FM-app op de Apple TV. Hiermee kun je naar de radio luisteren en livebeelden uit de studio bekijken. Maar vanaf 18 december wordt de app extra interessant, want dan gaat Serious Request 2016 van start. Dit jaar vindt het evenement plaats in Heerlen en gaan Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren het Glazen Huis in. Daarnaast nemen Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman ieder een dag plaats in het huis.

Installeren van de 3FM-app kan door op de Apple TV te zoeken naar 3FM.

Hieronder vind je nog veel meer screenshots van deze nieuwe app.

3FM op Apple TV: installeren

3FM op Apple TV: fragmenten bekijken

3FM op Apple TV-kanalen

3FM op Apple TV: Serious Request

3FM op Apple TV live meekijken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.