WIDM NPO live meespelen

NPO-app laat je live meespelen met programma’s

De officiële NPO-app voor iPhone en iPad laat je live meespelen met televisieprogramma's. Dat werkt aan de hand van een geluidseffect.

WIDM NPO live meespelenDe applicatie van de Nederlandse Publieke Omroep is vernieuwd voor live televisie. Dankzij de nieuwste update van de NPO-app kan je live meespelen met spelshows, zoals bijvoorbeeld 1 tegen 100, Wie is de Mol of andere programma’s die de mogelijkheid eventueel gaan ondersteunen. Net als bijvoorbeeld de Postcode Loterij Miljoenenjacht kan de NPO-app een geluidssignaal van de televisie oppikken waarna bijvoorbeeld een quiz wordt gestart op je iPhone of iPad.

De bedoeling is dat je het programma waarbij je mee wilt spelen, bekijkt op de televisie en de iPhone of iPad alleen als tweede scherm gebruikt. Je kan dus niet live televisie kijken in de app en daarin ook nog eens meespelen. Dat heeft er vermoedelijk mee te maken dat een internetstream van een programma een aantal seconden achterloopt op het tv-signaal.

Welke programma’s de nieuwe livesynchronisatie gaan gebruiken is nog niet bekend. Daarvoor houdt de NPO vrijdag een perspresentatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2014, 13:54
Categorie Apps
Onderwerpen npo, televisie kijken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.