Nokia Here Maps in App Store verkrijgbaar

Nokia's eigen Kaarten-app Here Maps is nu verkrijgbaar in de App Store.

Nokia Here MapsNokia’s Kaarten-applicatie Here Maps is nu verkrijgbaar in de App Store. Hierdoor kun je gebruikmaken van Nokia’s Kaartendienst in iOS. De nieuwe Kaarten-app maakt gebruik van kaarten die Nokia in eerdere Kaarten-applicaties ook al gebruikte, maar deze waren nog niet in app-vorm beschikbaar voor de iPhone. Here Maps kan gratis worden gedownload.

Here Maps laat je kaarten van bepaalde gebieden opslaan, zodat je ze op een later moment niet hoeft te downloaden. Dit is handig als je naar een gebied gaat met slecht mobiel bereik, of als je in het buitenland wil navigeren zonder van je bundel gebruik te maken.

Je kunt in de applicatie ook een route uitstippelen naar een andere locatie, waarbij je ervoor kunt kiezen om te voet, in de auto of met het openbaar vervoer te reizen. Die laatste optie is echter niet volledig ondersteund in Nederland: een reis met het openbaar vervoer in Amsterdam konden wij wel plannen, maar buiten de stad werkte de optie niet. Met een knop rechtsonder in beeld kun je wel ‘Live traffic view’ activeren, waarmee je ziet hoe druk het bij jou in de buurt op de weg is. Ben je op pad als voetganger, dan kun je een stem laten vertellen waar je precies je volgende bocht moet maken. Deze optie is niet beschikbaar voor autoroutes.

De introductie van Here Maps is wellicht goed nieuws voor iOS 6-gebruikers die nog steeds niet blij zijn met Apple’s nieuwe Kaarten-app. De applicatie is ontwikkeld door gate5, een bedrijf dat Nokia in 2006 heeft overgenomen om zo aan eigen navigatiediensten te werken.

Downloaden: HERE Maps (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 10:45
Categorie iOS
Onderwerpen google maps, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.