Stage-vacature bij Apple wijst op Siri in het Nederlands

Een vacature bij Apple wijst op Siri in het Nederlands. Apple zoekt een stagiair die de Nederlandse taal goed spreekt, informatica studeert en 6 maanden gaat werken in het team dat Siri wereldwijd uitrolt in diverse landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

siri knopApple is op zoek naar een Nederlandstalige stagiair voor het Cloud Services Engineering-team. “Sluit je aan bij het team dat Siri in verschillende delen van de wereld uitrolt”, schrijft Apple. Dat er specifiek om een Nederlandstalige kandidaat wordt gevraagd, wijst erop dat Apple voortgang wil maken met de Nederlandstalige versie van Siri. De stage gaat 6 maanden duren en vindt plaats in Cupertino, de thuisbasis van Apple. Je gaat 40 uur per week aan de slag. Behalve een Nederlandstalige stagiaire zoekt Apple ook mensen die native spreker zijn in Arabisch, Chinees, Fins, Frans, Koreaans en alle Scandinavische talen. Je krijgt een flinke kluif aan deze stage: Apple spreekt over een omgeving waarin snel moet worden gewerkt en waarbij je zelfstandig in staat moet zijn om strakke deadlines te halen.


De vacature houdt in dat je 40 uur per week gaat meewerken in het team. Je moet bezig zijn met een bachelor-opleiding Informatica of soortgelijk, sterke analytische eigenschappen hebben en ook nog eens goed met mensen kunnen omgaan. Kennis van meertalige en multiculturele zaken komt ook goed van pas. Apple geeft in de vacature-omschrijving aan dat de ideale kandidaat interesse heeft voor manieren om het lokalisatieproces te automatiseren en te verbeteren. Een pietje precies dus, die hard gaat werken maar het ook in teamverband goed doet. Ervaring met het ontwikkelen van websites met Ruby on Rails en soortgelijke technologieën is nodig, plus ervaring met het ontwikkelen van software voor Windows of OS X.

Het is de eerste keer dat Apple openbaar aangeeft dat Siri in het Nederlands in ontwikkeling is. Eerder liet een woordvoerder van Apple alleen los dat Siri in het Nederlands op z’n vroegst ver in 2012 of zelfs later zou komen. Nieuwe talen voor Siri werden tijdens eerder tijdens WWDC aangekondigd, dus het kan zijn dat we tot het voorjaar van 2013 moeten wachten tot Apple iets meer naar buiten brengt. Nederlandse en Belgische locatiegegevens zijn al wel in Siri geactiveerd en ook is het mogelijk om sportuitslagen van Nederlandse voetbalteams op te vragen. Maar dat moet nu nog wel in het Engels.

Meer info: Apple vacaturepagina

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.