Gerucht: ‘Nieuwe iPhone met 8-pins connector, Bluetooth 4.0-koppeling met iPod nano’

De volgende iPhone krijgt een 8-pins connector en Bluetooth 4.0, waarbij je de koppeling met een iPod nano-horloge kunt maken. Dat zegt iLounge op basis van eigen bronnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipod nano horlogeDe website iLounge heeft vandaag een paar verrassende geruchten. Deze keer geen bevestiging van de metalen behuizing of NFC, maar nieuwe details die we nog niet eerder hebben gehoord. Zo verwacht de betrouwbare tipgever van iLounge dat de volgende generatie iPhone geen 19-pins connector maar een 8-pins connector krijgt. Daarin zullen nog meer innovaties zijn verwerkt, zoals misschien de mogelijkheid om in beide richtingen verbinding te maken met een dock, net zoals de MagSafe. Een andere bron die iLounge raadpleegde was daar echter niet zo zeker van. Een ander gerucht is dat de volgende generatie iPhone via Bluetooth 4.0 verbinding kan maken met de iPod nano.

De iPod nano zal dan ook een update moeten krijgen met ondersteuning voor Bluetooth 4.0. Mogelijke toepassingen zijn een smartwatch, waarbij je informatie van de iPhone naar je iPod-horloge kunt sturen. Je krijgt dan iMessages en voicememo’s meteen op je telefoon te zien. Ook zou je zelfs telefoongesprekken kunnen starten vanaf je iPod nano, op voorwaarde dat je oordopjes erin steekt. Bellen zoals Dick Tracey wordt bijna mogelijk. Koppel je een Mac of iPad met de iPhone, dan kun je ook vanaf die apparaten een gesprek starten. Ook handig is dat je kunt gaan sporten met de iPod nano om je pols, terwijl de iPhone verderop in het kledingkluisje in de sportschool ligt. Je moet dan wel binnen het bereik van de Bluetooth-verbinding blijven. Apple was de eerste fabrikant die Bluetooth 4.0 in een smartphone inbouwde, dus een volgende stap met deze technologie is niet zo vreemd. Bluetooth 4.0 is energiezuinig en daarom erg geschikt voor kleine accessoires zoals een iPod nano-horloge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2012, 11:35
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen bluetooth, ipod nano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.