Nissan’s zelfherstellend krasmiddel komt naar mobiele telefoons

Nissan gaat voor het eerst de zelfhelende coating Scratch Shield toepassen op mobiele telefoons. Ze hebben als eerste een licentie gegeven aan NTT DoCoMo.

iphone krassenNissan heeft een doorzichtige coating ontwikkeld met de naam Scratch Shield, waarmee lichte krasjes zich automatisch herstellen. Ze gaan deze zelfherstellende coating nu in licentie geven aan telefoonmakers. NTT DoCoMo is de eerste die er gebruik van gaat maken. Op dit moment wordt de verf wereldwijd gebruikt op bepaalde modellen van Nissan en Infiniti. Bij lichte krasjes herstelt de coating zich binnen een dag. Ernstiger gevallen hebben een week nodig om te herstellen. De autofabrikant geeft de technologie in licentie aan fabrikanten die het ook op andere gebruiksvoorwerpen willen toepassen.

Juist mobiele telefoons zijn erg gevoelig voor krassen, dus het zou mooi zijn als een leverancier de doorzichtige coating straks ook in een potje verkoopt, klaar om op je gloednieuwe, nog krasvrije telefoon te smeren. Reeds aanwezige krassen kun je er niet mee weghalen. De coating beschermt vooral tegen de dagelijkse slijtage.

Via: Autoblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2009, 13:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen coating, krassen, nissan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.