Nissan Scratch Shield repareert krassen op je iPhone-case automatisch

De Nissan Scratch Shield is een iPhone-case die dankzij een speciale laag verf krassen detecteert en 'geneest'. De hiervoor gebruikte verf is ook te vinden op verschillende auto's van fabrikant Nissan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NTT DoCoMoBaal je van alle krasjes die na jarenlang gebruik op de case van je iPhone terecht zijn gekomen? Autofabrikant Nissan heeft de Nissan Scratch Shield-case ontwikkeld, een iPhone-case die zichzelf repareert. Een speciale verflaag aan de buitenkant van de case reageert op kleine beschadigingen door deze snel te herstellen naar de originele vorm, waardoor de case als het ware ‘geneest’.

Nissan caseDe verf moet beschermen tegen kleine krasjes, maar zou niet in staat zijn om iedere beschadiging te lijf te gaan: een fikse kras van je sleutel zou bijvoorbeeld al teveel zijn. Alleen kleine gebruikskrassen zouden door de case gerepareerd worden.

De zelf-reparerende verf werd eerder al door Nissan gebruikt voor auto’s, maar zou met de iPhone-case voor het eerst op een mobiel product in Europa zijn toegepast. In Japan gebruikte NTT DoCoMo de verf eerder al voor Style Series N-03B-telefoons, hierboven afgebeeld.

Op het moment is de Nissan Scratch Shield-case nog niet voor iedereen verkrijgbaar. Afgelopen weekend werd hij door Nissan meegegeven aan een aantal journalisten en klanten die hem de komende weken zullen testen. Blijkt de vraag naar de case groot te zijn, dan zal hij in de loop van het jaar in de winkel verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 15:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen hoesje, nissan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.