HZO wil de iPhone 5 samen met Apple waterdicht maken

Het bedrijf HZO is in gesprek met onder andere Apple om een nieuwe waterwerende coating te gebruiken in de volgende iPhone. Hierdoor zou het mogelijk worden de iPhone onderwater te gebruiken.

HZO iPhoneHet bedrijf HZO zegt een technologie te hebben ontwikkeld die smartphones waterdicht kan maken. Tijdens de productie moet een coating aan onderdelen worden toegevoegd, die ervoor zorgt dat een smartphone zelfs onderwater nog gewoon werkt. Volgens HZO zijn er gesprekken gaande zijn met “grote smartphone-fabrikanten”, waaronder Apple, Samsung en Motorola. Het bedrijf hoopt dat Apple de speciale coating ook voor de volgende iPhone zal gebruiken.

HZO verwacht dat de technologie al vrij snel door smartphonefabrikanten gebruikt zal worden. Het bedrijf verklaart tegenover Pocket-lint de speciale coating al volgend seizoen in smartphones te verwachten. Hoe Apple tegen de coating aankijkt is nog niet bekend, maar Samsung zou al enthousiast hebben gereageerd.

HZO is niet het eerste bedrijf dat met een waterwerende technologie voor smartphones komt. Afgelopen week schreven we nog over Liquipel, een Amerikaans bedrijf dat iPhones tegen betaling waterwerend maakt. HZO lijkt het echter anders aan te pakken: door grote fabrikanten zoals Apple en Samsung te benaderen, hopen ze hun coating te gebruiken in alle toekomstige smartphones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 12:15
Categorie iDevices
Onderwerp waterproof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.