Nio Card: pas met NFC-ontvanger verbindt draadloos met iPhone

De Nio Card is een bankpas met ingebouwde Bluetooth-ontvanger en een NFC-chip, zodat je iPhone NFC ondersteunt.

Nio CardJe iPhone heeft geen NFC-ontvanger, maar de makers van de Nio Card hebben een hulpmiddel gemaakt waarmee het alsnog mogelijk zou zijn om mobiel met je iPhone te betalen: een creditcard met ingebouwde NFC-mogelijkheden en een Bluetooth-verbinding, zodat hij draadloos met je iPhone kan verbinden. De NFC-kaart bevat bovendien 2GB opslag en een bewegingstracker. Die laatste houdt je activiteit op een dag bij.

Bij betalingen willen de makers van de Nio Card het niet laten: de NFC-kaart zou ook gebruikt kunnen worden om het slot van je deur te bedienen of om je auto te starten – al zijn dit op het moment allemaal concepten voor de kaart. Het is aan ontwikkelaars om het nieuwe accessoire op bepaalde manieren te gebruiken. De kans is daarom niet heel groot dat alleen de Nio Card bij Nederlandse mobiele betalingen benut zal worden. Wel biedt de kaart een kijkje naar een technologie die banken in de toekomst wellicht beschikbaar kunnen stellen.

Nio Card 2

Wel weet de maker alvast zeker dat de Nio Card IFTTT zal ondersteunen. Een ingebouwde thermometer kan in combinatie daarmee bepaalde apparatuur in huis besturen op basis van de huidige temperatuur.

Je kunt een Nio Card bestellen door op Kickstarter 40 pond plus 5 pond verzendkosten te doneren – omgerekend ongeveer 48 euro plus 6 euro verzendkosten. De makers hopen voor 10 december 35.000 pond in te zamelen. Dat hebben ze ook nodig om het project succesvol af te ronden. Halen ze het streefbedrag niet, dan wordt er ook geen geld van je rekening afgeschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 20:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.