‘Nintendo wil demo-spellen voor smartphones uitbrengen’ (update)

Nintendo wil demo's van spellen voor de 3DS en Wii U uitbrengen op de iPhone en andere mobiele platformen, aldus bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone nintendoNintendo wil kleine spelletjes voor mobiele platformen uitbrengen. Dit schrijft de Japanse krant Nikkei op basis van bronnen. Het zou onder andere gaan om demo’s, die een voorproefje geven op de spellen beschikbaar voor de Nintendo 3DS en Wii U. Nintendo blijft zich voornamelijk richten op spellen voor eigen platformen, maar stapt met de mobiele demo’s af van een eerder gemaakte uitspraak: in september 2011 zei Nintendo absoluut geen mobiele games te willen maken. Update: Nintendo stelt in een reactie op de geruchten geen plannen te hebben om demo’s voor smartphones uit te brengen.

Nintendo wil het volgens de bronnen ook mogelijk maken om games voor de 3DS en Wii U te kopen vanaf je smartphone. Dit systeem kan in theorie goed samenwerken met de beschreven demo’s: na een kort voorproefje van een nieuw Mario-spel kun je hem vervolgens op je iPhone kopen, waarna hij op je Nintendo-apparaat begint te downloaden.

Nintendo of America-COO Reggie Fils-Aime vertelde afgelopen jaar al dat Nintendo’s marketingdivisie experimenteerde met mobiele apps. Inmiddels lijkt Nintendo een stuk verder met dit idee. Volgens Nikkei zal Nintendo de mobiele demo’s donderdag presenteren tijdens een briefing voor investeerders.

Hoewel Nintendo voorheen absoluut geen mobiele games wilde uitbrengen, zagen we wel een paar alternatieve experimenten langskomen. Het aan Nintendo gelieerde Game Freak bracht bijvoorbeeld een Pokédex-app uit voor iOS. Daarnaast is Nintendo’s Miiversie, een sociaal netwerk voor de 3DS en Wii U, te bezoeken via een mobiele website.

De iPhone lijkt een van de grootste concurrenten voor Nintendo. In 2011 bleek de mobiele gamesmarkt groter dan de Nintendo DS en Sony PSP, toen nog twee van de grootste gaming-handhelds op de markt. Nintendo zei dat succes op de mobiele gamesmarkt alleen maar goed voor hun is.

Update: Volgens Nintendo baseert Nikkei zich grotendeels op uitspraken gemaakt op persconferenties, waarbij ook werd gezegd dat Nintendo niet van plan is om eigen spellen voor smartphones uit te brengen. Nintendo ontkent dan ook plannen te hebben om minigames uit te brengen voor bijvoorbeeld de iPhone. Eén kanttekening moeten we hierbij wel maken: Nintendo heeft in het verleden vaker geruchten van Nikkei ontkend die achteraf toch bleken te kloppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:34
Categorie Uncategorized
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.