Nieuwe voorraad Belgische iPhone 3G toch met simlock?

De nieuwe iPhone 3G's die in België zijn aangekomen bij het Mobistar Center in Bree zouden voorzien zijn van een simlock.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MobistarBij de aankondiging van de iPhone 3G in België benadrukte Mobistar het een paar keer: de iPhone 3G zou in België gegarandeerd zonder simlock worden geleverd. Emerce voorzag al een totale ontwrichting van de markt: buitenlanders zouden massaal naar België komen om een simlockvrije iPhone te halen. Van die ontwrichting kwam weinig terecht, omdat er vanaf de eerste verkoopdag in België nauwelijks voorraad was. Maar er is wel iets anders aan de hand: de Mobistar Centers hebben weer nieuwe voorraad ontvangen en bij één vestiging blijkt de iPhone opeens niet meer simlockvrij.

Dat schrijft de weblog iPhoned op basis van een eigen tipgever. Het zou gaan om Mobistar Center Bree: daar zijn de iPhone 3G’s weer uit voorraad leverbaar, maar het blijkt niet meer mogelijk om vreemde simkaarten te gebruiken. Alleen simkaarten van Mobistar worden nog geaccepteerd. Misschien is er sprake van een kleine partij die per ongeluk niet van de simlock is ontdaan, misschien is het een groter probleem. De grote Belgische kranten (Standaard, HLN, GvA) hebben het nieuws nog niet opgepikt en meer achtergrondinformatie of ervaringen hebben we spijtig genoeg ook nog niet kunnen vinden. Zijn er mensen die wel in Bree of bij een ander Mobistar Center een iPhone 3G hebben gehaald, dan horen we natuurlijk graag hun ervaringen.

In België is koppelverkoop niet toegestaan, maar het is wel toegestaan om toestellen te voorzien van een simlock (die de klant er dan eventueel zelf en op eigen risico kan afhalen). Toch beweerde Mobistar expliciet dat er geen simlock zou zitten op de iPhones die ze verkopen. We zijn er nog niet uit of er nu sprake is van een foutje of een plotselinge omslag in het verkoopbeleid van Mobistar.

Bedankt Knidreeg en Berry, voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:20
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 3G, mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.